Оголошені Президентом програми – серед пріоритетів в обласному бюджеті, – …

Оголошені Президентом програми – серед пріоритетів в обласному бюджеті, – Сергій Філь

Під час формування обласного бюджету пріоритетними будуть програми, спрямовані на формування сприятливого соціального середовища в регіоні – це підвищення якості та доступності медичних і навчальних послуг, розбудова системи спорту та дозвілля. Про це заявив в.о. голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь в ефірі одного з телеканалів.
За його словами, обласний бюджет буде обговорено на засіданні Громадської ради при облдержадміністрації та, відповідно до законодавства, буде підписано до 25 грудня поточного року.
«Перш за все ми маємо виконати абсолютно всі програми, оголошені Президентом України. Це сільська медицина, «Нова українська школа», програма будівництва полів зі штучним покриттям, будівництво центрів надання адміністративних послуг», – зауважив в.о. голови облдержадміністрації.
За його словами, обласний бюджет 2019 року не буде для Луганщини «бюджетом виживання»: «Безумовно, обласний бюджет багато втратив унаслідок блокади. Два роки тому обласний бюджет складав 1,5 млрд грн, на сьогоднішній день – наші власні доходи – це 500 млн грн. Проте ми маємо підтримку держави: освітню субвенцію, субвенцію на охорону здоров′я, маємо один з найбільших бюджетів Державного фонду регіонального розвитку – близько 400 млн. За ці кошти можна будувати, робити нові проекти, показати нову якість роботи».
Також Сергій Філь нагадав, що по всій Луганщині відбудуться засідання рад регіонального розвитку на місцях. За дорученням Президента, кожна територія повинна визначити свої конкурентні переваги і пріоритети, на основі яких на дорожніх регіональних мапах з’являться пріоритетні об’єкти – маркери розвитку.
«Рада регіонального розвитку має на меті звичайний діалог. Ми маємо почути громади, що вони хочуть мати у себе на територіях: зупинку або амбулаторію, дорогу, клуб. Наше завдання – щоб громади, території отримали стабільне фінансування на ці проекти. Щоб ми знали, що (умовно) у 2019 році ми робимо проект, а у 2020-му – будуємо новий клуб, а у 2021-му – дорогу до цього клубу. Тобто це план розвитку на три роки, що буде обговорений всередині громад, міст, сільських рад тощо. Це і буде єдиним планом розвитку Луганської області, який буде презентований Президентом України», – пояснив Сергій Філь.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *