Представник Екобюро УГКЦ взяв участь в екологічній конференції у Дніпрі

29 листопада 2018 року в м. Дніпрі відбулася Третя міська науково-технічна конференція, присвячена питанням екології та сталого розвитку. У ній взяли участь представники влади, громадських організацій, науковці, волонтери, екологічні активісти та інші.

Захід у такому форматі організовується вже втретє з метою консолідації сил навколо екологічної ситуації в місті, шукання шляхів співпраці. Результатом очікуються спільні проекти та нові ідеї задля покращення екологічного стану.

На запрошення організаторів, зокрема Міського департаменту з екологічних питань, активну участь у конференції взяв представник Екобюро УГКЦ у Донецькому екзархаті о. Михайло Неїжмак. Він представив доповідь на тему «Екологічна освіта». Екореферент розповів про багатолітню діяльність церковної екологічної інституції, акцентувавши увагу на тому, що саме освіті та просвітницькій діяльності Екологічне бюро приділяє першорядне місце. Зокрема, праця ведеться із дітьми та молоддю, учнями шкіл, студентами. У річному календарному плані в рамках головних ініціатив проводиться безліч екоуроків, конференцій, семінарів, а також практичні акції: збір макулатури, висадка дерев, прибирання територій. Допоміжними елементами поширення екологічної освіти є література та роздатковий матеріал, як наприклад: видання «Екологічний дороговказ», екоказки, екорозмальовки, навчальна книга для школярів: «Я і Енергія», тематичні флаєри, буклетики, наклейки, закладки.

Багато заходів вже відбулися у Дніпрі, а також і в області: в м. Кам’янське, Першотравенськ, Павлоград, Нікополь.

«Діяльність Екобюро УГКЦ випливає з нашої християнської віри в Бога-Творця і покладеної Ним на людину відповідальності за сотворений світ», – зазначив екореферент. На завершення о. Михайло подякував усім за увагу, а організаторам за запрошення, закликав до співпраці та пригадав, що наша турбота про довкілля є можливою завдяки конкретним маленьким крокам, які може робити кожен із нас.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *