Представники єпархії святого Йосафата в Пармі УГКЦ (США) взяли участь у Національній католицькій конференції щодо молодіжного апостоляту

Більше 3000 католиків зі Сполучених Штатів Америки та поза їх меж зібралися 6-8 грудня 2018 року в конференц-центрі м. Тампи, штат Флорида для участі у дворічній Національній католицькій конференції щодо молодіжного апостоляту (НККМА), організованій Національною католицькою федерацією щодо молодіжного апостоляту (НКФМА).

Українську Греко-Католицьку Церкву на конференції представляв о. Любомир Жибак, голова Єпархіального молодіжного комітету та парох Церкви Пресвятої Трійці м. Янгстаун та Церкви святої Анни м. Остинтаун (штат Огайо) як також п. Михайло Лівий, член Єпархіального молодіжного комітету та парафіянин Церкви святого Івана Хрестителя УГКЦ з м. Пітсбург, штат Пенсильванія.

Темою цьогорічної конференції було «Відчинити». Конференція розпочалася енергійною, полікультурною Святою Літургією, яку очолив отець Алехандро Лопес-Кардінале, священик з римо-католицької архидієцезії Каракасу (Венесуела), який на даний час душпастирює в римо-католицькій архидієцезії Бостону (США) і якому співслужив о. Любомир Жибак та інші священики і диякони з різних римо-католицьких дієцезій. Під час проповіді, отець Лопес-Кардінале, архітектор за фахом перш ніж він став священиком, закликав учасників конференції допомагати будувати життя молоді на міцному фундаменті віри, яким є Господь і Спас наш Ісус Христос. Він закликав лідерів молодіжного апостоляту завжди бути зосередженими на своїй місії нести Христа молодій Церкві.

Учасники конференції мали нагоду зазнати глибшого розуміння дарів та викликів щодо католицького молодіжного апостоляту в Сполучених Штатах Америки. Лідери молодіжного апостоляту мали змогу відкрити нові способи євангелізації завдяки Євхаристійним Богослужінням, доступу до Святої Тайни Сповіді, особистій молитві, динамічним та заохочуючим презентаціям, інтерактивним семінарам, особистому обміну досвідом молодіжного служіння та спілкуванню. Дворічні преміальні презентації, «мережеві» обіди та сесії і спеціалізовані виставки також доповнили цю чудову та цінну конференцію.

Основними доповідачами цього року були владика Френк (Каджіано), єпископ римо-католицької дієцезії Бріджпорту, штат Коннектикут; владика Нельсон Дж. (Перес) єпископ римо-католицької дієцезії Клівленда, штат Огайо; отець Жоау Чагас (родом з Бразилії), голова молодіжної секції ватиканської Дикастерії щодо мирян, сім'ї та життя; сестра Жозефіна Гаррет з чину Сестер Святої Родини з Назарету (штат Техас); пані Кейті Преджеан МакГраді, міжнародний католицький доповідач і автор з м. Лейк Чарльз, штат Луїзіана; і пані Джуліанна Стенц, національно визнаний доповідач, реколекційний лідер та консультант Комісії щодо катехизації та євангелізації Конференції католицьких єпископів Сполучених Штатів Америки (ККЄСША) з римо-католицької дієцезії Грін Бей, штат Вісконсін. Модератором цьогорічної конференції був пан Дуглас Тук, директор апостоляту при компанії «ОДБ Філмз» та ад’юнкт-співробітник «Лайф Тін Інтернешнл», міжнародної католицької організації щодо молодіжного апостоляту (США).

Основні доповідачі, кожен по-своєму, представили присутнім надихаючі презентації щодо способів відчинити серця молоді та наблизити їх до Ісуса через «керигму», місійне апостольство та особисте свідчення.

7 грудня 2018 року, в навечір’я празника Непорочного Зачаття згідно римо-католицького літургійного календаря, владика Френк (Каджіано), у співслужінні з присутніми священиками і дияконами, очолив торжественну Святу Літургію.

Конференція завершилася Святою Літургією, яку очолив владика Грегорі (Паркс), єпископ римо-католицької дієцезії Санкт-Петербурга (штат Флорида) у співслужінні з присутнім духовенством.

Довідка:

«Заснована у Вашингтоні, О.К., Національна католицька федерація щодо молодіжного апостоляту (НКФМА) – це широкий, міжнародно визнаний альянс лідерів молодіжного апостоляту. НКФМА є спонсором Національну католицьку молодіжну конференцію (НКМК) та Національну католицьку конференцію щодо молодіжного апостоляту (НККМА). НКФМА також забезпечує бачення, лідерство та захист інтересів у сфері розвитку католицького молодіжного апостоляту та мереж, навчання та ресурсів для лідерів молодіжного апостоляту» (Джерело: НКФМА).

Фото із архіву

Департамент інформації УГКЦ

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *