9 грудня у цивілізованому світі відзначається міжнародний день боротьби з …

9 грудня у цивілізованому світі відзначається міжнародний день боротьби з корупцією.

На жаль, це «свято» до сьогоднішньої України не має жодного відношення. Нікого не покарано, нічого не зроблено.

Якщо послухати владу, то корупція у нас є, а корупціонерів – нема. Нема кого карати.

Справа в тому, що всі роки незалежності національна олігархія не просто наближена до влади, а сама владою і є. Оце і є тотальна і абсолютна корупція.

Корупція – це відсутність нормальних зарплат і пенсій, це розвалена система держуправління, це недієздатні силові структури і продажні суди, це відсутність реформ, це бідність людей і бідність країни. Корупція – тотальний хижак, вона не гребує нічим і все нищить дощенту.

Я і наша політична сила підтримали створення НАБУ, НАЗК, Антикорупційного суду. Але корупції за останні роки стало не менше, а більше.

Напевно, головна передумова успішної боротьби з корупції – це наявність бажання, політичної волі з нею боротися. У чинної влади із цим проблема. У мене з цим жодних проблем немає.

Що треба зробити?

Перш за все – забезпечити справедливе правосуддя. Щоб суди, Генеральна прокуратура і Державне бюро розслідувань не залежали від політиків. Щоб люди мали право фіксувати корупційні вимоги чиновників на камеру чи диктофон і з цими доказами іти в суд.

По-друге – порядок в економіці та на митниці. Це прозорі закупівлі, прозоре розмитнення, ліквідація корупційних податків, європейські зарплати як основа припинення корупції.

По-третє – порядок в державному управлінні. Це державні реєстри на блокчейн-технологіях, скасування зайвих функцій виконавчої влади, механізм зупинки корупційних рішень, чітко прописані контрольні функції опозиції.

По-четверте, треба ліквідувати монополії в усіх сферах життя. Там, де з’явиться чесна конкуренція – зникне корупція.

А по-п‘яте – і це головне – наявність політичної волі здійснити всі ці зміни.
Я готова це втілювати, і всі механізми перетворень чітко розписані в проекті Нової Конституції і в Новому економічному курсі, які підготувала наша команда разом із кращими експертами.

Мені набридло слухати від політиків, що корупцію неможливо подолати. Це цинізм і блюзнірство! Це злочин проти власної країни і власного народу.

Я стверджую: корупцію в Україні буде подолано!

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *