ООС: зведені дані – 14 грудня 2018

Протягом доби, що минула, російсько-окупаційні війська збільшили кількість вогневих провокацій на лінії фронту. Зокрема, окупанти застосовували міномети різних калібрів, озброєння БМП та гранатомети. Чергова доба збройної агресії Російської Федерації проти нашої держави, на жаль, принесла непоправні втрати у складі захисників України.

Загалом протягом минулої доби російсько-окупаційні війська здійснили 22 збройні провокації в бік позицій захисників України.

На превеликий жаль, російська збройна агресія, що триває на території Донецької та Луганської областей принесла вчора дві непоправні втрати серед наших Українських героїв.

Із сумом повідомляємо, що вчора, внаслідок бойових дій із оборони України від збройної агресії РФ, загинули двоє наших військовослужбовців, 1973 та 1996 р.н.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким наших героїв, а також їх бойовим побратимам. Вічна пам’ять!

 

Луганський напрямок

Протягом 13 грудня ворог здійснив три прицільні обстріли по оборонних позиціях підрозділів Об’єднаних сил. Усі вони відбулися ввечері.

Бойові дії тривали поблизу хутора Вільний з 18:20, протягом майже півтори години. Тут російсько-окупаційні війська випустили по захисникам України близько 30 мін калібрів 120 та 82 мм, вели щільні обстріли з гранатометів різних типів та стрілецької зброї.

Підрозділи Об’єднаних сил, дотримуючись Мінських угод, застосували у відповідь штатні чергові вогневі засоби з метою придушення ворожої вогневої активності.

Також окупанти порушували режим тиші з гранатометів та іншого піхотного озброєння в районі Кримського, з великокаліберних кулеметів – поблизу Но́вгородського.

Донецький напрямок

Вчора знову зафіксовано найбільшу активність російсько-окупаційних військ. Підрозділи Об’єднаних сил зафіксували 19 ворожих вогневих провокацій з різних зразків озброєння.

Захисники України 6 разів потрапляли під ворожі мінометні обстріли. Окупанти випустили по декілька мін калібру 120 мм поблизу Водяного, та 82-го калібру в районі Водяного та Гнутового. Також тут противник вів обстріли з озброєння БМП.

Окрім цього, ворог застосовував гранатомети різних типів та стрілецьку зброю поблизу н.п. Мар’їнка, Красногорівка, Лебединське, Авдіївка, Невельське, Широкине, 4 рази – в районі Водяного, та 6 разів під ворожими обстрілами перебували наші оборонці Гнутового. При цьому в районі Гнутового та Невельського вели вогонь ворожі снайпери.

Декілька разів підрозділи Об’єднаних сил вели адекватний вогонь у відповідь із чергових вогневих засобів, з метою придушення ворожої вогневої активності.

Щодо обстановки на лінії фронту сьогодні, 14 грудня

З опівночі, станом на 12:00, захисниками України зафіксовано 4 прицільні обстріли з боку російсько-окупаційних військ.

Два з них відбулися в районі Гнутового, на приморській ділянці нашої оборони.

Вночі, з 03:00 з напрямку окупованого села Заїченко ворог вів обстріл зі стрілецької зброї, зокрема, зафіксовано ведення вогню ворожим снайпером. Пізніше, з 04:00 російсько-окупаційні війська застосували гранатомети з напрямку окупованого села Верхньошироківське.

Також окупанти випустили декілька мін калібру 82 мм поблизу Світлодарська. А в районі Мар’їнки ворог вів обстріли з піхотного озброєння.

Втрат внаслідок бойових дій від початку поточної доби серед Українських військових немає.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Російська окупаційна адміністрація посилює заходи щодо запобігання ухиленню від мобілізації населення тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей. Зокрема, приховано заборонено надання безкоштовних соціальних послуг, у т.ч. медичного забезпечення чоловікам призовного віку, які не перебувають на обліку у «військових комісаріатах» для призову до т.зв. «республіканських силових структур».

При цьому, як повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України, про зарахування на облік для проходження військової служби змушені звертатись особи з важкими захворюваннями, у т.ч. нервової системи, значну частину з яких т.зв. «військові лікарські комісії» визнають придатними для призову на службу у складі російських окупаційних військ.

Обстановка в районі відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації на території Донецької та Луганської областей є контрольованою нашими Українськими героями зі складу Об’єднаних сил.

 

Слава захисникам України! Слава Україні!

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *