Семен Семенченко Заарештовані в Грузії українські добровольці, хто вони? …

Семен Семенченко

Заарештовані в Грузії українські добровольці, хто вони? “Ніде не воювали”, “члени ОПГ Семенченка”, як віщають з численних ефірів інформаційні повії в погонах і без? Або реальні добровольці і борці за Україну? Давайте поговоримо про кожного з них.
——-

Ігор Орленко, позивний «Соболь» – попрощався Із мирним життям у 2014 году та записався добровольцем в батальйон «Донбас». Командир взводу. Командир роти. Обличчя Орленка відоме всій Україні, Адже фото з ним, зроблене під час боїв на Дебальцевському плацдармі взимку 2015 року, друкується на патріотичних футболках та пам’ятних постаментах. Крім Дебальцеве, «Соболь» приймав участь у всіх операціях батальйону з 2015 по 2016 рік. Має безліч державних нагород та відзнак. Після фронту – постійно відвідує суди над добровольцями для їх підтримки. Постійно відвідує суди НАБУ над корупціонерами (не для підтримки). Активний учасник Блокади торгівлі з окупантами, захисник революційного табору на Грушевського 2017 -2018 років. Брав участь в акціях по розгону загонів тітушок, які тероризували киян в інтересах чорних забудовників. Надавав допомогу селянам проти збройних рейдерів і тітушні. Людина з загостреним почуттям справедливості і нетерпимістю до корупції і зради.

2 грудня, разом з побратимами, став об’єктом провокації зі зброєю, яка “нібито йому належить”. На сьогоднішній день знаходиться в Тбіліській в’язниці. Ігор Орленко на суді заявив що у нього без дозволу суду в день затримання були незаконно відібрані зразки слини. Дактилоскопічна екпертиза досі не проведена. Адвокати повідомляють, що граната (яка нібито була знайдена у Орленка), вже знищена. Слідство нібито “хотіло перевірити”, чи справжня вона. Обставини справи дозволяють зробити висновок, що в провокації також брали участь представники МВС України. Інформаційний супровід провокації надавали помічник президента України Бірюков і помічник Авакова Ківа.

Ігор Орленко зараз існує в двох вимірах. У телевізійних заставках, на патріотичних футболках, рекламних щитах ЗСУ та НГУ, надгробних каменях він – герой. У телевізійних сюжетах проплачених інформаційних повій в погонах і без, він – мародер і член “ОПГ Семенченка”, який “ніде не воював”. Хто він насправді? Це залежить від честі і совісті кожного з нас. Від здатності критично мислити. Хто ми? Безвольні раби, яким телевізійні маніпулятори і продажні “лідери думок у фб” можуть вселити будь-яку думку? Або вільні люди, які пам’ятають, хто захищав Україну в найважчі часи на фронті і боровся з корупцією і неправдою в тилу?

Кожен вирішить це питання для себе сам. А я буду залишатися в Тбілісі з родичами хлопців і боротися за кожного з них. Тому що на це питання для себе я давно відповів.

Дале буде

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *