Брифінг представника прес-центру ООС 20.01.2019 р



Протягом минулої доби, обстановка в районі операції Об’єднаних сил залишилась напруженою. Російські окупанти 16 разів зухвало обстріляли позиції наших військ.В одному з обстрілів противник застосовував озброєння, заборонене Мінськими домовленостями. У смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Схід" обстріли по позиціях наших захисників велися:
двічі з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів– поблизу селища ШИРОКИНЕ, з тимчасово окупованого селища БЕЗІМЕНЕНЕ;
з гранатометів – в районі населеного пункту ПІСКИ, з окупованого селищ аВЕСЕЛЕ;
двічі з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – поблизу міста МАР'ЇНКА, з тимчасово окупованого кремлівським найманцям селища ТРУДІВСЬКИЙ;
двічі з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – поблизу населеного пункту ЛЕБЕДИНСЬКЕ, з тимчасово не підконтрольного ЗС України селища САХАНКА;
тричі з гранатометів та великокаліберних кулеметів а також стрілецької зброї – поблизу селища ПАВЛОПІЛЬ, з окупованого найманцями населених пунктів ВЕРХНЬОШИРОКІВСЬКЕ, УКРАЇНСЬКЕ, СОСНІВСЬКЕ;
двічі з автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів та з міномету калібру 120 мм.–в районі селища ВОДЯНЕ, з тимчасово окупованого селища УЖІВКА.
з великокаліберних кулеметів – поблизу населеного пункту КРАСНОГОРІВКА, з непідконтрольного ЗС України селища СТАРОМИХАЙЛІВКА.
У смузі дій оперативно-тактичного угрупування "Північ"противник обстріляв наші позиції:
з великокаліберних кулеметів – поблизу хутора ВІЛЬНИЙ, з окупованого селища ЗОЛОТЕ-5;
двічі з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – в районі селища СТАНИЦЯ ЛУГАНСЬКА, з тимчасово підконтрольного російським окупантам населеного пункту КРАСНИЙ ЯР та МИКОЛАЇВКА.
У відповідь на кожен обстріл російсько-окупаційних військ українські воїни давали адекватну відповідь,успішно подавляючи вогневу активність противника. За даними розвідки, одного російського найманця знищено та один отримав поранення. Втрат серед особового складу Об'єднаних сил не обліковано.
Підрозділи, які обороняються, продовжують виконувати бойові завдання у посиленому режимі, у всіх випадках відкриття противником вогню вживають адекватних заходів у відповідь.
Протягом поточної доби,в смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Схід",станом на 12-ту годину ворог здійснив обстріл позицій наших військ з автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї в районі населеного пункту ГНУТОВЕ. Жоден військовослужбовець Об’єднаних сил не постраждав.
Криміногенна ситуація в районі операції Об'єднаних сил залишається контрольованою.Згідно рішення Командувача об'єднаних сил у визначених районах та населених пунктах продовжуються фільтраційні заходи, підтримується на належному рівні заходи контрольно-перепускного режиму, здійснюється забезпечення громадської безпеки та недопущення незаконного переміщення товарів, зброї та боєприпасів.
Протягом 19 січня представниками правоохоронних органів зі складу Об’єднаних сил виявлено 34 адміністративні правопорушення у результаті яких затримано одного громадянина, який підозрюються у співпраці зі злочинною окупаційною владою.
Територіальними органами і підрозділами Національної поліції,які несуть службу на стаціонарних та мобільних блокпостах на території Донецької та Луганської областей розкрито:
крадіжки – 6;
незаконні поводження зі зброєю та боєприпасами –5;
незаконний обіг наркотичних засобів–4.
Із протизаконного обігу та зберігання вилучено: 87 набоїв калібру 5,45 мм.; 545 набоїв калібру 7,45 мм.; 1983 набоїв калібру 23 мм.; один гранатомет РПГ-18; вісім гранат Ф-1;150 грам пороху.
Контрольні пункти в'їзду-виїзду протягом доби працювали у штатному режимі.
На підконтрольну Україні територію та у зворотному напрямку прослідувало понад 32 тисячі осіб та 3900 транспортних засобів. У пропуску через КПВВ з різних причин, відмовлено 27 особам. Особовим складом КПВВ виконано 85 доручень уповноважених державних органів.
Представниками Державної прикордонної служби спільно зі співробітниками Державної фіскальної служби України зі складу Об’єднаних сил вилучено контрабандного товару на суму понад 72 тисячі гривень.
За вчорашню добу, представниками піротехнічної служби та гуманітарного розмінування ДСНС зі складу Об'єднаних сил обстежено 4,6 гектара території Донецької фільтрувальної станції, де було виявлено та знешкоджено 16 мін калібру 120 мм та 11 мін калібру 82 мм.
Впродовж 19 січня підрозділами цивільно-військового співробітництва Об’єднаних сил доставлено благодійну допомогу малозабезпеченому місцевому населенню в населених пунктах ТРАВНЕВЕ, ГЛАДОСОВЕ, КОМИШУВАХА.
Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи працюють у штатному режимі. Суспільно-політична обстановка в районі проведення операції контрольована.
Підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням, дотримуючись припинення вогню та надають місцевому населенню допомогу. Слава Україні! Представник прес-центру Олексій Жуганов
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *