«Йордан – це те свято, коли Господь посилає свою особливу благодать, щоб ми стали подібними до Нього», – владика Йосиф Мілян

«Бог дбає про чистоту глобальну, про чистоту, яка дає підставу людині бути подібною до Нього. Бо фундамент наших людських кроків, думок, слів і діл залежить від того, яким чистим усередині є те, що вклав нам Господь», – про це 18 січня 2019 року, напередодні Богоявлення Господа нашого Ісуса Христа, говорив владика Йосиф Мілян, Єпископ-помічник Київської архиєпархії, в Патріаршому соборі Воскресіння Христового, де здійснив чин освячення йорданської води.

Розпочали моління Царськими часами, під час яких духовенство та вірні Київської архиєпархії УГКЦ молилися та роздумували над псалмами і текстами зі Святого Письма. Опісля владика Йосиф очолив Вечірню з Божественною Літургією святого Василія Великого. Відтак у притворній частині храму відбувалося освячення води, а по завершенні архиєрей окропив нею присутніх вірян.

У своєму слові до вірних владика зауважив, що підстава людського життя, єдність і спільна турбота про духовні й національні цінності базується на чистоті серця. Тому, за словами проповідника, Христос, звертаючись до апостолів та учнів, сказав: «Блаженні чисті серцем, бо вони Бога побачать».

Архиєрей також зауважив, що сьогодні є те свято, коли Господь очистив йорданські води, зіслав і посилає свою особливу благодать, щоб люди через покаяння та очищення фундаментів свого єства стали подібними до Нього: «Щоб наші помисли, слова та діла, бувши чистими, давали підставу народові та нашій державі в усіх сферах людського буття і розвитку на засадах чистоти будувати краще майбутнє».

Завершуючи своє слово, єпископ привітав усіх зі святом: «З нагоди свята Богоявлення зичу, щоб у мікрокосмосі кожного людського єства на вашому небозводі відкрилося небо. Бо послання Бога: «Це Син мій улюблений», – було не тільки до Ісуса. Адже Він – Чоловіколюбець. Це гучне послання нехай торкнеться вашого єства та ваших домів. Щоб ви, почуваючись дітьми Божими, благодаттю Святого Духа і приходом у цей світ Христа – Месії, почувалися покликані до Божого життя, до щастя тут, на землі, та у вічності», – побажав владика.

На завершення єпископ уділив присутнім благословення, після чого вірні набирали в посудини освячену воду, яку понесли до своїх домівок, щоб освятити нею помешкання та спожити її під час Щедрого вечора.

Прес-служба Київської архиєпархії

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *