Понад 300 людей утворили в Сєвєродонецьку ланцюг єднання Сьогодні, 22 січня, у …

Понад 300 людей утворили в Сєвєродонецьку ланцюг єднання

Сьогодні, 22 січня, у Луганській області відбуваються святкові заходи, присвячені Дню Соборності України.
У Сєвєродонецьку урочисто віддали шану видатним діячам та героям, які боролися за українську соборність і свободу. Заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Ольга Лішик разом з представниками територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади та керівництвом районів поклали квіти до пам’ятників українському письменнику Тарасу Шевченку та генерал-майору Олександру Радієвському.
Також біля Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру була організована акція «Ланцюг єднання». Понад три сотні людей взялися за руки на честь 100-річчя підписання Акта злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.
Цей історичний документ увінчав прагнення українців, століттями розділених і поневолених різними імперіями, жити у своїй єдиній європейській державі.
До символічного ланцюга долучилися працівники облдержадміністрації, громадські активісти, представники учнівської та студентської молоді та пересічні жителі міста.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *