СБУ блокуватиме сайти, які загрожують нацбезпеці

23:04 13/02/2019

Служба безпеки України найближчим часом почне блокування сайтів, які запідозрять у підриві національної безпеки країни перед виборами президента.

Про це заявив начальник департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ Олександр Климчук в ефірі програми “Свобода слова”.

За словами Климчука, такі заходи СБУ буде робити у відповідь на інформаційні та кібератаки, в першу чергу з боку Росії. Так, в останній час СБУ фіксує групи інтернет-агітаторів, які співпрацюють з російськими кураторами та отримують від них грошову винагороду та завдання по дискредитації виборчого процесу.

“Наявна у Служби безпеки інформація свідчить про те, що основний ухил російські спецслужби будуть робити на гібридну агресію: кібератаки, атаки на кібернетичний простір та об’єкти критичної інфраструктури. А також другий вектор – інформаційні впливи, фейкові новини і атаки на інформаційний простір”, – заявив Климчук. За його словами, у СБУ є інформація про те, що спецслужби РФ готують потужні кібератаки напередодні і під час президентських виборів в Україні. “Вони можуть проходити не тільки на електронні системи безпосередньо Центральної виборчої комісії, а можуть атакувати будь-які об’єкти критичної інфраструктури, такі як транспорт, зв’язок, фінанси і енергетика”, – зазначив Климчук.

Начальник департаменту зазначив, що за останній рік було заблоковано близько 2 тис. фейкових акаунтів. “Було подано для санкцій близько 200 інтернет-сайтів, які пропагували російську ідеологію. У цьому році подано ще 100 сайтів, які найближчим часом, найближчим указом президента буде введено в дію рішення РНБО і ці сайти будуть заблоковані”, – додав Климчук.

Детальніше читайте на УНІАН: https://www.unian.ua/elections/10442640-sbu-bude-blokuvati-sayti-yaki-zagrozhuyut-nacbezpeci.html

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *