Донеччина не отримує електроенергію з тимчасово окупованої території – …

Донеччина не отримує електроенергію з тимчасово окупованої території – відбулася перебудова електромереж. Про це під час прес-конференції наголосив голова Донецької облдержадміністрації Олександр Куць.

Також він зазначив, що існує проблема, яка стосується компанії КП «Вода Донбасу».

«Специфіка водопостачання Донецької області складна. На півночі ми починаємо постачати воду з території підконтрольній українській владі, потім вона проходить тимчасово окуповану територію і потрапляє знов на підконтрольну – у Волноваху та Маріуполь. Окупанти намагаються націоналізувати підприємство, ми чинимо цьому опір, в тому числі і на міжнародному рівні. Як тільки компанія «Вода Донбасу» перестане бути українською, критична ситуація на непідконтрольній території буде неминучою. Ми на підконтрольній території зможемо проіснувати 8-9 місяців. Але наразі розпочато розробку проектів по автономному водозабезпеченню і в найближчий термін ця проблема буде вирішена», – підкреслив Олександр Куць.

Він розповів про ситуацію з газопостачанням Красногорівки і Мар’їнки.

«Нажаль, так трапилося, що газорозподільча станція, яка знаходиться в «сірій зоні», була пошкоджена. Раніше вона знаходилася у приватній власності та перебувала в кредитних обтяженнях банківських установ. Тривалий час у нас зайняло виведення газорозподільчої станції з приватної власності, погашення заборгованості перед банками. Зараз відбувається процес проектування, на це передбачені кошти з обласного бюджету близько 10 млн гривень. Але є інша проблема – непідконтрольна територія. Якщо ми розпочнемо відновлення, де гарантія, що навіть за участю моніторингової місії ОБСЄ зі створенням «зеленого коридору», наших працівників знов не обстріляють», – заявив під час прес-конференції очільник області.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *