Завершився дводенний візит владики Петра Лози до Івано-Франківської духовної семінарії

25 лютого в Івано-Франківській духовній семінарії Єпископ-помічник Сокальсько-Жовківської єпархії Петро Лоза зустрівся із семінаристами, які належать до цієї єпархії.

Візитація розпочалася із спільної Вечірньої, яку очолив владика Петро разом із віце-ректором ІФДС прот. д-р. Андрієм Чорненком. На завершення богослужіння о. Андрій привітав гостей від імені Митрополита Володимира Війтишина і ректора ІФДС прот. Олеся Будзяка і побажав їм плідної праці та приємного семінарійного побуту.

Головною метою зустрічі було створення спільного проекту катехизації і проповідування Слова Божого на теренах Сокальсько-Жовківської єпархії. Найбільше владика акцентував увагу на проведенні літніх таборів «Веселі канікули з Богом», а також аніматорських зустрічей семінаристів із молоддю. «В сьогоднішній час ми рідко бачимо молодь в церкві. Тому завдання кожного семінариста є передати їм досвід своєї віри, а також наблизити їх до Бога», – зазначив єпископ. Він наголосив, що «Жнива великі, а робітників мало»(Лк.10:2), тому семінаристам необхідно співпрацювати із активною християнською молоддю. «Все, що ви вивчили тут у семінарії, ви повинні передати людям у доступній формі, щоб сформувати їхній християнський світогляд», – сказав владика.

Опісля зустріч продовжилася у рефектарі, де за чашкою чаю кожен міг задати владиці різні питання щодо духовного та формаційного розвитку та отримати вичерпну відповідь на них.

Завершилася зустріч 26 лютого Архиєрейською Божественною Літургією, яку очолив владика Петро. Йому співслужили: отець віце-ректор Андрій Чорненко з отцями-настоятелями семінарії, а також о. Іван Пігура – префект з навчальної частини Сокальсько-Жовківської єпархії та о. Йосиф Скоробагатий – голова молодіжної комісії Сокальсько-Жовківської єпархії.

У часі проповіді Архиєрей звернувся до братів-семінаристів із закликом  до вибудови особистісних стосунків з Богом. «Не знати про Бога, а знати Бога», – наголосив владика Петро. Єпископ теж розповів про важливість ділення своїм особистим досвідом з іншими, оскільки це і є основною місією Церкви.

Опісля вся спільнота помолилась за блаженної пам’яті кардинала Любомира Гузара, відтак за мир та спокій в Україні гімном «Боже великий, єдиний».

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://www.sokaleparchy.org.ua

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *