Вечір пам’яти Миколи Будника у Харкові

28 лютого у Харкові в приміщенні обласного відділення Національної спілки письменників України відбувся вечір пам’яти визначного подвижника традиційної культури, бандуриста, цехмайстра Кобзарського цеху, художника і поета Миколи Будника.
Ім’я Миколи Будника тісно пов’язане з Харковом – у буремні 1980- 90 – ті роки він часто бував у місті, брав участь у культурницьких і громадських заходах, творчих вечорах, концертах, активно відроджував вуличне кобзарювання. Багато уваги приділяв Будник плеканню народньої естетики, традиційних цінностей і моралі серед харківської молоді. Він був завжди бажаним гостем на виховних таборах Спілки Української Молоді, молодечих гутірках, святкуваннях, дійствах. Пан Микола (як всі зазвичай прозивали кобзаря) любив мандрувати живописними місцями Слобідщини, виготовлювати разом з однодумцями музичні інструменти, малювати краєвиди, творити поезію і нові кобзарські виспіви.
У дружній і затишній атмосфері харків’яни із вдячністю згадували про кобзаря, майстра, поета і художника Милу Будника. У цікавому і душевному пам’ятному концерті взяли участь кобзарі і лірники – Михайло Хай, Тарас Силенко, Василь Жованик (Київ), Володимир Габуда (Дніпро), Іван Попов, Назар Божинський, Кость Черемський (Харків).
Харківською громадою було вирішено проводити кобзарькі концерти пам’яти Миколи Будника щороку.

Павло Клененко, Харків

>>Більше світлин в альбомі<<

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *