На Луганщині стартує обласний огляд-конкурс майстрів мистецтв та аматорів …

На Луганщині стартує обласний огляд-конкурс майстрів мистецтв та аматорів народної творчості

Обласний огляд-конкурс майстрів мистецтв та аматорів народної творчості Луганської області «Луганщина – світанок України» продовжує крокувати містами та районами нашої області.

Цьогоріч гасло огляду-конкурсу – «З вірою в майбутнє».

Так, вже 15 березня огляд-конкурс гостинно зустрічатимуть у себе Старобільський та Новопсковський райони, Чмирівська та Новопсковська об’єднані територіальні громади.

А 16 березня його радо прийматиме Троїцький район та Троїцька об’єднана територіальна громада.

На розгляд журі будуть представлені виставки декоративно-ужиткового мистецтва, концертні програми, до яких увійдуть номери, представлених у всіх напрямах мистецтва (вокал, хореографія, оригінальний, театральний та інструментальний жанри), відеопрезентації творчих досягнень районів та ОТГ за два роки, а також показ елементів нематеріальної культурної спадщини.

Найкращі колективи будуть запрошені на гала-концерт, який відбудеться 1 червня 2019 року на щорічному відкритому обласному фестивалі «Луганщина – це Україна» у місті Сєвєродонецьк.

Організатор огляду-конкурсу – управління культури, національностей та релігій Луганської обласної державної адміністрації та Луганський обласний центр народної творчості.

Голова журі в цьому році – Аліна Адамчук, начальник зазначеного управління.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *