Обговорено правові та організаційні засади здійснення протимінної …

Обговорено правові та організаційні засади здійснення протимінної діяльності в Україні

Сьогодні, 14 березня, заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко взяв участь у регіональному засіданні «круглого столу», присвяченому ролі органів місцевої влади у заходах з протимінної діяльності відповідно до Закону України «Про протимінну діяльність в Україні».

Також були присутні Посол, Координатор проектів ОБСЄ в Україні Генрік Вілладсен та представники посольств Словаччини, Словенії та Хорватії.

Під час засідання обговорено потреби та проблеми, що виникли внаслідок мінного забруднення на території Луганської області та можливості їх вирішення відповідно до Закону України «Про протимінну діяльність в Україні».

Також учасники у форматі діалогу в міні-групах розглянули правові та організаційні засади здійснення протимінної діяльності в Україні та особливості державного регулювання у відповідній сфері, визначені вищезгаданим законодавчим актом.

Ініціаторами цього заходу виступила Організація з безпеки та співробітництва в Європі.

Слід зазначити, що передумовою проведення заходу є діяльність Координатора проектів ОБСЄ в Україні спільно з країнами-донорами у рамках проекту «Розвиток потенціалу України з протимінної діяльності» над посиленням спроможності гуманітарного розмінування територій, забруднених вибухонебезпечними предметами.

Міністерство оборони України, Державна служба України з надзвичайних ситуацій та Міністерство України з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб є бенефіціарами цього проекту.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *