Владика Ярослав Приріз привітав учасників науково-практичної конференції «Четверта академічна школа з педіатрії»

14 березня у м. Трускавець розпочалася Міжнародна науково-практична конференція «Четверта академічна школа з педіатрії», яка завершиться 16 березня.

Організатором заходу є Міністерство охорони здоров'я України, Національна медична академія післядипломної освіти імені П.Л. Шупика, Асоціація педіатрів України з м. Києва разом з Міжнародною асоціацією медицини (ГО МАМ). Участь в конференції беруть п’ятсот лікарів з усієї України та іноземні експерти з Німеччини, Польщі, Данії, Великобританії.

З відкриттям заходу лікарів привітав Єпископ Самбірсько-Дрогобицький Ярослав Приріз. Владика зазначив, що в сучасному «технологічному світі людина вимагає ставлення до себе як до єдиного цілого, в якому фізичні, психічні та духовні начала неможливо розглядати як ізольовані сфери життєдіяльності». Тому під час лікувального процесу лікар повинен пам'ятати, що людина не обмежується тілесним виміром. «Таким чином, молитва про оздоровлення не суперечить медичній опіці, а навпаки, допомагає», – зауважив владика Ярослав.

З іншого боку, в певних випадках лікар зустрічається з власним безсиллям допомогти людині в хворобі. І тоді, коли «людина здавалося б приречена на смерть, завжди є надія на Боже зцілення». «Переконаний, багато з вас, тут присутніх, знає не один випадок чудесного зцілення. Але навіть, якщо видимого оздоровлення не стається, маємо пам'ятати, що найвищою цінністю все-таки залишається дух людини і її вічне життя», – додав владика Ярослав.

Наприкінці привітального слова архиєрей побажав присутнім плідної співпраці, цікавих зустрічей, ефективного обміну думками та практичним досвідом. «Дбаючи за наших дітей, ми разом зміцнюємо основи нашої держави і державності. Ще раз дякую вам за вашу відданість справі майбутнього покоління громадян України, а отже, творенню нашого спільного майбутнього та прикликаю на вас Боже благословення», – сказав єпископ.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://www.sde.org.ua

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *