Луганська область має унікальний досвід залучення інвестицій, – Сергій …

Луганська область має унікальний досвід залучення інвестицій, – Сергій Філь

Виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь відвідав клініко-діагностичний центр «Фармбіотест», що розташований у м. Рубіжне. Під час перебування на підприємстві очільник області ознайомився з роботою лікувального-діагностичного центру, біоаналітичної лабораторії, відділом досліджень та поспілкувався з працівниками.

«На прикладі підприємства «Фармбіотест» Луганська область має унікальний досвід залучення інвестицій у галузь медичних досліджень. В області, де триває війна, ми бачимо найсучасніше підприємство, що має шалений потенціал для подальшого розвитку», – зазначив Сергій Філь.

Як повідомив головний лікар клініко-діагностичного центру Григорій Цапко, «Фармбіотест» – єдина в Україні дослідницька компанія із замкнутим циклом процесів, коли всі етапи дослідження (клінічний, біоаналітичний та статистичний) здійснює одна юридична особа, яка несе відповідальність за якість кожної процедури.

«Ми працюємо над покращенням якості медичної допомоги та діагностичних послуг для жителів Луганської області та України в цілому. Для цього на підприємстві запроваджуються новітні діагностичні системи та розширення скрінінгу генетичних патологій у новонароджених», – розповів Григорій Цапко.

За його словами, невдовзі така послуга як неонатальний скрінінг буде більш доступна для населення. Якщо зараз лабораторії України проводять дослідження на наявність чотирьох генетичних захворювань у немовлят, то у Рубіжному зможуть виявляти 29 генетичних захворювань. Для цього у клініко-діагностичному центрі вже встановлене спеціальне обладнання, а персонал проходить навчання у провідних європейських центрах досліджень.

«Фармбіотест» має 24 пункти забору аналізів в усіх містах і районах Луганщини. Клініко-діагностичний центр здійснює доставку біоматеріалів власним транспортом із дотриманням «холодового ланцюга».

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *