Російський радіолокаційний комплекс розвідки «Зоопарк-1» знову зафіксовано на Донбасі

13 квітня 2019 року БПЛА спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксував російську радіолокаційну станцію артилерійської розвідки та цілевказання (1Л259, яка входить до складу комплексу “Зоопарк-1”) поблизу н. п. Горлівка (39 км на північний схід від Донецька). Про це сказано у звіті, оприлюдненому  сьогодні, 16 квітня.

Ця російська техніка фіксувалась на Донбасі раніше. Так, у серпні 2016 року Головне управління розвідки України повідомило, що на західній околиці Горлівки бойовики розмістили два комплекси радіолокаційної розвідки “Зоопарк-1”.

Повідомлення ГУР стало відправною точкою для пошуку фотодоказів у профілях російських солдатів. І вже у листопаді 2016 року цей комплекс потрапив в поле зору волонтерів InformNapalm.

 

«Зоопарк-1» (індекс ГРАУ 1Л219М)

Радіолокаційний комплекс розвідки і контролю стрільби (РЛС контрбатарейної боротьби). Призначений для розвідки позицій вогневих засобів супротивника (РСЗВ, артилерійських та мінометних позицій, пускових установок тактичних ракет і комплексів ППО та ін.), розрахунку траєкторії снарядів та ракет, коректування вогню дружніх вогневих засобів, стеження за повітряним простором і контролю за безпілотними літальними апаратами.

Тактико-технічні характеристики комплексу «Зоопарк-1»:

  • дальність розвідки мінометів –  13-17 км,
  • дальність розвідки артилерії – 10-12 км,
  • дальність розвідки РСЗВ – 15-22 км,
  • дальність розвідки тактичних ракет – 40-45 км.

Джерело

1 коментар

  1. Иван

    ОБСЕ постоянно обвиняет, а когда их спрашивают про российских военных, то они говорят “Ихтамнет” – что уже стало украинским мемом, который пытаются переиначить…

    Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ не фиксировала прямых доказательств участия России в боевых действиях на востоке Украины. Об этом в интервью Foreign Policy, которое вышло 25 октября, заявил замглавы СММ ОБСЕ в Украине Александр Хуг.
    https://gordonua.com/news/war/hug-zayavil-chto-missiya-obse-ne-uvidela-pryamyh-dokazatelstv-uchastiya-rossii-v-konflikte-na-donbasse-454230.html

    глава ОБСЕ на Украине Эртурула Апакана. А тот в свою очередь выступил в поддержку России. Эртурула Апакан отметил, что в отчетах миссии нет указаний на нахождение на территории Украины российских военных.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *