Фейк: Вибори на Донбасі контролюють «озброєні українські карателі»

Українська «хунта» і «карателі» контролюють перебіг президентських виборів на неокупованій частині Донбасу. За даними агітпропу, «озброєні київські бойовики» чергують біля виборчих дільниць на бронетранспортерах. Зокрема, повідомляють пропагандисти, Збройні Сили України повністю контролюють голосування в «окупованому київськими бойовиками Маріуполі».

Скріншот сайту NewsFront

Скріншот сайту Телеканал Звезда

Скріншот сайту Новости Информ

Пропагандисти та проросійські медіа окупованих частин Донбасу спотворили новину Громадського радіо. За даними українського видання, бронетехніка ЗСУ охороняє тільки окружні виборчі комісії в Маріуполі – загалом у місті їх дві. Військові у коментарі Громадському пояснили, що ці пункти вважаються особливо важливими об’єктами. Саме тому в прифронтовому Маріуполі для охорони двох окружних комісій вивели на чергування посилені патрулі.

Скріншот сайту Громадське радіо

На посилене патрулювання Донбасу напередодні другого туру президентських виборів перейшли й інші правоохоронні органи України. За даними Національної поліції Донецької області, з 19 квітня регіон контролюють близько трьох тисяч поліцейських. З них цілодобову охорону виборчих дільниць забезпечують 2400 правоохоронців. Інші співробітники входять до складу піших патрулів і груп реагування. Ще близько 30 спеціальних груп поліцейських і працівників Держслужби з надзвичайних ситуацій входять до складу вибухотехнічних груп – особливо пильно вони стежать за прифронтовими населеними пунктами.

Скріншот ГУНП у Донецькій області

Як уже неодноразово повідомлялося правоохоронними органами України, патрулі, які контролюють ситуацію біля виборчих дільниць, не мають повноважень брати участь у роботі виборчкому. Потрапити безпосередньо на територію дільниці силові структури можуть на запрошення членів виборчої комісії. Тобто, ніякого впливу на виборчий процес ні поліція, ні військові, ні будь-які інші правоохоронні підрозділи не мають. Ці структури здійснюють виключно наглядову та охоронну місії. Більш того, поліція зобов’язана дотримуватися політичної нейтральності, співробітникам заборонено здійснювати консультації виборців, агітувати та будь-якими способами впливати на голосування.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *