Маніпуляція: Виборці в Івано-Франківську передають сигнал SOS

Пропагандистський сайт «Царьград» зробив новину, грунтуючись на  дописах у соцмережах про те, що в Івано-Франківську «не все гаразд», і на бюлетенях для голосування пишуть сигнал SOS. Водночас у новині не вказується джерело інформації. Такий факт дійсно було зафіксовано представниками організації «ЧЕСНО», але в одиничному випадку і він не свідчить про те, що «українські виборці подають сигнал SOS».

Скріншот tsargrad.tv

У новині повідомляється, що «у віддаленому від Донбасу Івано-Франківську, судячи з фотографій, теж не все гаразд». «В Івано-Франківську все дуже погано. Електорат передає сигнал лиха», – видання цитує чийсь коментар у соцмережах.

Скріншот chesno.org

Скріншот nv.ua

Громадський рух «ЧЕСНО», який також стежить за виборчим процесом і відзначає порушення, зафіксував один бюлетень із написом SOS на дільниці в Івано-Франківську. Але це був одиничний факт, і він не свідчить про те, що «електорат подає сигнал лиха» в цілому.

Щодо подібних залякувань та новин про те, ніби «вибори на Донбасі контролюють «озброєні українські карателі» StopFake вже публікував спростування.

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *