ООС: зведені дані – 24 квітня 2019

13:02 24/04/2019

Російсько-окупаційні війська за добу здійснили 9 обстрілів, у двох випадках застосувавши заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 120 та 82 мм.

Загалом протягом минулої доби обліковано 9 прицільних обстрілів наших позицій.

Внаслідок ворожих обстрілів минулої доби Об’єднані сили зазнали непоправної втрати – загинув один український військовослужбовець.

Щирі співчуття рідним і близьким, а також бойовим побратимам Героя. Світла пам’ять!

Ще одного нашого воїна з пораненнями доставлено до медичного закладу для надання необхідної допомоги.

За даними розвідки, вогнем у відповідь 23 квітня чотирьох окупантів було знищено, ще чотирьох – поранено.

Луганський напрямок

Противник двічі обстрілював позиції підрозділів Об’єднаних сил з піхотного озброєння.

Так, неподалік Південного з 12:45 протягом півгодини лунали постріли з автоматичної стрілецької та снайперської зброї. А поблизу населеного пункту Луганське після 10-ї вечора відбувся 15-хвилинний обстріл з кулеметів великого калібру.

Донецький напрямок

Окупанти порушили режим тиші 7 разів.

Позиції українських військ в районі Гнутового з 00:30 ночі російсько-окупаційні війська протягом 40 хвилин обстрілювали з мінометів 120-го калібру, станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

З 11:00 з боку окупованого Веселого ворог з ручних протитанкових гранатометів та кулеметів великого калібру відкривав вогонь по військовослужбовцях Збройних Сил України, які виконують бойові завдання біля населеного пункту Піски.

Два обстріли у період з 14:45 до 16:20 обліковано в районі Верхньоторецького. Обладнані тут опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил противник спочатку майже півгодини обстрілював зі станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів, а згодом випустив 8 мін калібру 82 мм.

Захисники Богданівки та Чермалика у другій половині дня були обстріляні окупантами зі станкових протитанкових гранатометів.

Крім того, станкові і ручні протитанкові гранатомети, а також стрілецьку зброю російсько-окупаційні війська використали під час 10-хвилинного обстрілу позицій підрозділів Об’єднаних сил поблизу Мар’їнки.

Обстановка на лінії зіткнення станом на сьогодні, 24 квітня

Від початку поточної доби до 12:00 відбулося 4 обстріли. Активність ворога спостерігалася вранці.

На Луганському напрямку з о пів на шосту ранку російсько-окупаційні війська 10 хвилин з автоматичних станкових гранатометів обстрілювали опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил поблизу Луганського.

А після 08:00 окупанти з боку населеного пункту Калинове випустили 2 міни 120-го калібру по захисниках Новозванівки.

Ще 2 міни калібру 120 мм розірвалися після 06:00 ранку на позиціях підрозділів Об’єднаних сил неподалік Миколаївки, що на Донецькому напрямку.

Майже у цей же час противник відкрив вогонь з великокаліберних кулеметів в районі Новогнатівки. Цей обстріл тривав 20 хвилин, до 07:00.

Втрат серед військовослужбовців Збройних Сил України немає. Зважаючи на загрозу власному життю та здоров’ю, наші захисники на обстріли ворога відповіли вогнем з чергових засобів. Втрати ворога уточнюються.

Підрозділи Об’єднаних сил надійно контролюють ситуацію.

Інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Командування російсько-окупаційних військ активізувало застосування розвідувальних підрозділів з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ. Зокрема, збільшено кількість розвідувальних груп для розвідки передових позицій підрозділів Об’єднаних сил.

Водночас, противник намагається забезпечити безперервність та посилення розвідки шляхом облаштування додаткових постів технічного спостереження, оснащених експериментальними засобами розвідки та іншим обладнанням з обробки і передачі інформації російського виробництва.

Крім того, збільшилась інтенсивність залучення розвідувальних підрозділів противника для організації засад у т.зв. «сірій зоні». Особовому складу цих підрозділів дозволено на свій розсуд відкривати вогонь по позиціях Об’єднаних сил із застосуванням стрілецької зброї та гранатометів.

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *