Українська Діаспора Чикаго зібралася на черговому Ukrainian People Fashion Show (Spring-Summer-2019)

Показ мод одного дизайнера триває не довше десяти хвилин і цього достатньо, щоб перенести глядача в інший світ. Сучасне модне шоу з його грандіозним оформленням і театральністю створено для того, щоб з головою занурити всіх присутніх в сприйняття унікальної колекції.

Так було не завжди, раніше все це виглядало куди скромніше. Маленькі покази суконь від Шанель в інтимній обстановці паризьких салонів в 1950-х ніяк не порівняти з переповненими гостями шоу Карла Лагерфельда в Гран-Пале в 2014 році.

Головне, що змінилося це масштаб показів. Буквально за кілька десятків років вони пройшли шлях від стриманого, приватного заходу до розважального шоу колосального розмаху.

3 травня 2019 року в передмісті Чикаго Найлз (Niles) пройшов грандіозний показ мод, організований командою журналу Ukrainian People та компанією CHICAGO_UA (Лана Грамаковскі). Свої колекції представили дизайнери Оксана Муха та Олена Даць, бренди Etno Mod та Синій Льон з України,  а також “Laurel Bridal” та “Christos Fur” з США.

У п’ятницю ввечері вишуканий банкетний зал Lone Tree Manor був переповнений елегантними  гостями. Унікальний казкових вихід (дизайнери Таня Белік та Margaret Janachowska) та подіум освітлювали десятки різноманітних ліхтарів, легка музика діджея Кеш слугувала фоном для світських розмов, цікаві декорації та “Стіна Преси” приваблювали спонсорів та любителів пофотографуватися на згадку.

У перервах між показами перед гостями виступили українські співаки Василь Бондарчук, Олександр Балбус, Мар’яна Балаш та відомий танцювальний гурт “Вишиванка”, який у травні відзначатиме свій 10-річний ювілей (художній керівник Павло Федьків).

Керували цим “парадом краси і моди” ведучі Олександра Боднар

та Вальдемар Салтиков. Музичний супровід забезпечував відомий чиказький діджей Кеш.

Переглянути колекції відомих дизайнерів, придбати унікальні дизайнерські речі й повеселитись на святковій вечірці прийшли понад 300 чоловік.

ОЛЕНА ДАЦЬ

Першими на подіум вийшли моделі у розкішних “повітряних” сукнях пастельних кольорів львівського дизайнера Олени Даць, які просто зачарували гостей.

Нагадаємо, що сукні Олени Даць носять зірки світової велчини, такі як Шерон Стоун, Мішель Козинські та Джессіка Кларк. Її творчий почерк став улюбленим для сотень тисяч жінок, а одяг бренду  продається більш, ніж у 20 країнах світу.

ОКСАНА МУХА

Її сукні – це витвори мистецтва, які мріють  мати у своєму гардеробі сотні модниць не тільки в Україні, а й у всьому світі. Бренд “Oksana Mukha” представлений у 46 країнах світу, а серед нагород – кілька десятків престижних національних та міжнародних премій.

Кожна нова колекція створюється з урахуванням останніх трендів та віянь високої моди.

Створюючи нову весільну чи вечірню сукню, дизайнер Оксана Муха вкладає часточку своєї душі – ретельно підбираються тканини, використовуються мережива найвищої якості та ексклюзивні прикраси.

БРЕНД “Etno Mod”

Нові імена у фешн індустрії – це завжди найцікавіший та інтригуючий об’єкт уваги. Саме для тих, хто хоче виглядати вишукано, а також пишається своїм українським корінням, сучасний бренд “Etno Mod” представив модну етнічну колекцію з вишивкою бісером. Дизайнер використовує бісер, як унікальний матеріал, що прийшов до нас із глибини століть нарівні з дорогоцінним камінням. А старовинні вишивки служать джерелом нових ідей.

Техніка виконання елементів орнаменту, бездоганнне поєднання кольорів надає сучасним речам надзвичайний колорит.

Бренд Christos Fur & Leather

Хрісто Тальцидіс (Christo Taltsidis), який має власний хутровий салон у Вестчестері (Westchester, Illinois), – дизайнер та майстер виробів з хутра та шкіри світового класу. Бренд “Christos Furs & Leather” пишається новими методами виготовлення модного одягу та аксесуарів.  Крім хутра та шкіри, Хрісто працює із замшею, вовною, кашеміром та будь-якими іншими міцними матеріалами.

Бренд Laurel Bridal

Весільні сукні від салону Laurel Bridal – це сучасні та вишукані сукні у стилі останніх тенденцій європейської весільної моди.

Сукні Laurel Bridal виготовлені з тканин найвищої якості; вони характеризуються ідеальною обробкою, елегантністю та чарівністю оздоблюючих деталей.

Коли трохи втихли враження після проведення Ukrainian People Fashion Show, було опрацьовано тисячі фотографій та вибрано найкращі, після того, як роз’їхались по домівках дизайнери, а ми усі повернулись до звичного повсякденного життя, настав час для подяки.

За вишуканими декораціями та яскравими спалахами фотокамер, захоплюючими дизайнерськими виробами, привабливими моделями та красивим дефіле, ритмічним виходом на подіум та ненав’язливою жартівливою розмовою ведучих завжди ховається титанічна праця цілої команди організаторів, спонсорів, режисерів, хореографів, стилістів, візажистів, техніків з освітлення та звуку, діджея, фотографів, відеографа, флористів, волонтерів та усіх інших помічників.

Сьогодні ми від усього серця дякуємо усім, хто долучився до організаторів Ukrainian People Fashion Show-2019: команди журналу Ukrainian People та компанії CHICAGO_UA (Лана Грамаковскі).

Щиро дякуємо усім гостям – за участь та підтримку. Ви і ми, усі разом своїми діями змінюємо світ на краще, приносимо в нього красу і радість.

Нехай вас усіх Господь благословить своєю ласкою.

ЩИРО ДЯКУЄМО:

Генеральному спонсору – YellowBlu MedSpa (Nataliya Omelchenko)
“Золотим” спонсорам: Law Office of Laura Golub, Ezlogz, Karman Entertainment
та усім спонсорам:
Mist Corporation
Selfreliance Credit Union
DVL Express
Law office of Brent K. Newcomb
GMD Chicago

Essex Hotel Chicago (Ludmila Chervona)
Chicago Sauna
Secret Gardens
LaSalle Limo
Lone Tree Manor Banquets
Papagalino Restaurant
Tryzub Restaurant

Висловлюємо подяку:

Хореографам Марті Петришечці та Вікторії Головко.

Декораторам Тані Белік, Маргарет Янаковській та Ользі Гринюк.

Команді перукарів-стилістів (керівник Катя Мимохід).

Візажистам Марині Кривицькій, Тетяні Льонгер, Катерині Кіосе, Катерині Діденко.
Усій дружній команді волонтерів (керівник Ірина Панчишин), Союз Українок Америки Відділ Лесі Українки, Український Конгресовий Комітет (відділ Іллінойс) та іншим.
Ведучим Олександрі Боднар та Вальдемару Салтиковському.
Фотографам Marius Prundu, Tetyana Drozhzhyna, Mykhaylo Kifichak, Khrystyna Shenrok, Максим Прокопів.

Відеооператору Gabi Martin

Діджею Кеш.

Щиро дякуємо нашим талановитим моделям:

Вікторії Михальчук

Христині Тоде (Kristina Thode)

Патрісії Войдила (Patricia Wojdyla)

Джесіці Хлопек (Jessica Chlopek)

Єлені Карсон

Анжеліці Ревенко

Галині Кілик

Інні Касьяновій

Ірині Ка

Юлії Вуйтович

Катерині Грод

Ладі Мінт

Тані Полташевській

Тані Благодар

Вікторії Портухай

Єлені Карлсон

Зоряні Карпушин

Довідка

Ukrainian People Fashion Show – проект міжнародного формату, орієнтований на демонстрацію колекцій відомих брендів та підтримку молодих українських дизайнерів.

Мета проекту – гідно відзначити досягнення дизайнерів у розвитку української моди та сприяти утвердженню позитивного іміджу України за кордоном.

“Ukrainian People Fashion Show” проходить двічі на рік і представляє колекції сезонів “Весна/Літо”та “Осінь/Зима”.  Досвід проведення попередніх показів засвідчив, що сьогодні в діаспорі є гостра необхідність проведення заходів такого рівня, а також величезна зацікавленість з боку дизайнерів, моделей, декораторів, спонсорів, волонтерів та гостей. Участь у цих показах моди дає можливість дизайнерам заявити про себе за кордоном.

Покази організовані таким чином, щоб забезпечити грамотну і професійну демонстрацію одягу та аксесуарів. Спеціальний подіум, світлове обладнання та досвічені моделі, робота професійних візажистів, перукарів, постановників кожного з дефіле – усе до послуг дизайнерів. У свою чергу, глядачам надається можливість не тільки побачити модні новинки сезону на подіумі, але й придбати їх, відвідавши зали розпродажів.

 

Ольга Руда,

редактор журналу “Ukrainian People”

Фото: Маріуш Прунду

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *