Майже півсотні справ НАБУ і САП не розглядаються суддями

З-поміж майже 200 справ, в яких детективи Національного антикорупційного бюро України завершили досудове розслідування, а прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури скерували обвинувальні акти або клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності до судових інстанцій, кожне четверте провадження не розглядається по суті.

«Рекордсменом» серед вже розслідуваних НАБУ і САП справ, які не поспішають розглядати судді, є провадження за фактом розкрадання майна державного проектного інституту «Запоріжцивільпроект». Впродовж 25 місяців, які минули від скерування обвинувального акта до суду, не відбулось навіть підготовчого засідання. Найближчі плани — липень 2019 року. За таких темпів розраховувати на швидкий розгляд не доводиться.  

На жаль, інтервал у 2-3 місяці для розгляду судами справ НАБУ і САП є сталою практикою. Серед причин — завантаженість суддів, їхні відпустки або відрядження.

Станом на кінець квітня 2019 року більшість рішень у справах від НАБУ і САП — це затвердження угод про визнання винуватості або призначення покарання, відповідно до якого особи не перебувають у місцях позбавлення волі.

Детальна інформація про провадження, розслідувані детективами НАБУ й передані до суду, міститься на сайті Національного бюро у розділі «Справи у суді» та в інфографіці.

*відомості станом на 30 квітня 2019 року

Інфографіка у кращій якості:

https://www.flickr.com/photos/nab_ukr/40889183513/in/dateposted/

https://www.flickr.com/photos/nab_ukr/47855808371/in/photostream/

 

Матеріали для ЗМІ

Необхідна інформація та лінки для поширення на Ваших ресурсах Контактний email: 

press.nabu@gmail.com

Інша інформація: 

https://nabu.gov.ua/kontakty-dlya-zmi

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *