На саміті у Парижі обговорюють боротьбу з екстремізмом в інтернеті

Напередодні саміту у Парижі 15 травня, присвяченому проблемам екстремізму і насильства в інтернеті, компанія Facebook оголосила ужорсточення правил відеотрансляцій у своїй мережі.

Поштовхом для саміту за участі лідерів низки країн та керівників провідних інтернетних компаній стало вбивство 51 людини у мечетях у Новій Зеландії у березні, яке сам нападник транслював наживо у Facebook.

Прем’єр-міністр Нової Зеландії Джасінда Ардерн назвала оголошені наміри Facebook “позитивним першим кроком”.

Нові правила передбачають негайне закриття доступу до засобів транслювання відео на певні періоди тим користувачам, які поширюватимуть інформацію “насильницького змісту”, наприклад заяви терористичних організацій.

Цукерберґ і Макрон у Парижі 10/05/19

Компанія також голосила виділення $7.5 мільйонів на партнерські проекти для розробки автоматичних систем виявлення в інтернеті матеріалів забороненого змісту.

Джасінда Ардерн та президент Франції Еммануель Макрон головують на саміті, який має на меті координацію зусиль, аби зупинити використання інтернетних медій терористами.

Коментатори називають розчаруванням те, що до Парижа не приїхав засновник і керівник Facebook Марк Цукерберґ і зауважують присутність керівника компанії Twitter Джека Дорсі й чільних представників Google.

Facebook повідомив, що компанія упродовж лише першої доби після нападу у Новій Зеландії видалила 1.5 мільйонів копій сумнозвісного відеозапису, виявивши 900 різних версій.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *