У Львові для працівників Курії проводять тренінг щодо командобудування та проектного менеджменту

Від 14 до 16 травня 2019 року у Львові в Патріаршому домі УГКЦ відбувається тренінг «Командобудування та проектний менеджмент». Спікерами тренінгу стали тренери Інституту лідерства і управління УКУ.

В своїх виступах тренери ділилися знаннями щодо ефективної реалізації проекту, джерела ідей для нього, а також секретами покращення роботи над здійсненням певної ініціативи.

Ініціатори заходу – Адміністрація Патріаршої курії у співпраці та за фінансової підтримки німецької благодійної організації «Реновабіс». Організатори переконані, що такі тренінги потрібно повторювати, а також організувати наступні навчання для підвищення фаховості, а через це і підняття іміджу Церкви у суспільстві.

«Нам у Патріаршій курії дуже важливо навчитись тому, як фахово писати, відповідально реалізовувати та трепетно звітувати різні проекти, щоб могти у суспільстві дати реальне відчуття материнської опіки Церкви», – пояснив о. Володимир Містерман, заступник Адміністратора Патріаршої курії, чому працівники беруть участь у тренінгу.

Учасники тренінгу – керівники патріарших структур та секретарі-референти. Крім того, подію відвідали люди, які відповідальні за проектну діяльність з Католицького Університету, Львівської архиєпархії, також серед відвідувачів є учасники з Молдови, які представляють Римо- і Греко-Католицьку Церкву.

«Ми хотіли надати інструменти, можна сказати проектний GPS-навігатор, для втілення проектів і цілей, щоб у нас виникало менше питань при їх реалізації», – зазначив Мартін Бюшермьолє, Консультант з питань співробітництва (Реновабіс, Німеччина). – Адже не рідко виникають проблеми в проекті, коли змінюється команда. Наприклад, є група людей, яка його придумала, є команда, яка його реалізувала, і є група працівників, яка звітує про діяльності», – додав він.

Тренери розповіли про види проектів та особливості їх втілення: «м’які» – проекти, які описують інвестиції у «м’яку» інфрастуктуру, тобто інвестиції в людський ресурс – зміна свідомості, поведінки, зростання рівня знань , набування кваліфікації тощо; тверді – проекти які описують інвестиції у «тверду» інфрастуктуру – водопроводи, каналізацію, будівлі, дороги тощо; змішані – різною мірою поєднують обидва види проектів.

Окрім цього, спікери виділяють такі функції проекту: інструментальна – дає змогу щось зробити, промоційна – дає змогу інформувати і одержувати схвалення, креативна – дає змогу створювати нові розв’язання.

Департамент інформації УГКЦ

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *