Місцеві бюджети області отримали понад 5 мільйонів освітньої …

Місцеві бюджети області отримали понад 5 мільйонів освітньої держсубвенції

За рахунок субвенції з державного бюджету на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа» місцевим бюджетам області перераховані кошти на видатки розвитку у сумі 5.362,0 тис. гривень.

З них на закупівлю дидактичних матеріалів для учнів початкових класів спрямовано 1.340,5 тис. гривень, на закупівлю сучасних меблів – 2.144,8 тис. гривень, на закупівлю музичних інструментів, комп’ютерного обладнання, відповідного мультимедійного контенту для початкових класів – 1.876,7 тис. гривень.

Видатки споживання профінансовані у сумі 1.487,7 тис. гривень, в тому числі обласному бюджету – 1.149,49 тис. гривень, містам, районам, об’єднаним територіальним громадам області – 338,210 тис. гривень.

Загалом відповідною постановою Кабінету Міністрів України від 27.02.2019 року № 130 «Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа» у 2019 році» місцевим бюджетам Луганської області передбачено:

– на закупівлю дидактичних матеріалів, музичних інструментів, сучасних меблів, комп’ютерного обладнання, відповідного мультимедійного контенту для початкових класів згідно з переліком, затвердженим Міністерством освіти і науки України, (видатки розвитку) в сумі 14554,1 тис. гривень;

– підготовку тренерів-педагогів, супервізорів, проведення супервізії та підвищення кваліфікації педагогічних працівників (видатки споживання) усього в сумі 4813,2 тис. гривень, в тому числі вчителів, які забезпечують здобуття учнями 5-11 (12) класів загальної середньої освіти 1431,1 тис. гривень.

Передбачається також, що кошти за видатками розвитку використовуватимуться на засадах співфінансування: міста повинні докласти не менше 30 % власних коштів, райони і ОТГ – не менше 10 %, а населені пункти на лінії розмежування – 5 % від загального обсягу видатків.

Загальний обсяг субвенції на обладнання розподілено наступним чином:

– 25 % спрямовано на закупівлю дидактичних матеріалів. Розподіл субвенції між відповідними місцевими бюджетами здійснено за чітко визначеним алгоритмом – з урахуванням кількості класів у початкових школах в адміністративно-територіальній одиниці – 3.638,525 тис. гривень;
– 40 % спрямовано на закупівлю сучасних меблів для початкових класів. Ця частина коштів розподілена пропорційно до кількості учнів у початкових школах в адміністративно-територіальній одиниці – 5.821,640 тис. гривень;
– 35 % виділених коштів спрямовано на закупівлю музичних інструментів, комп’ютерного обладнання, відповідного мультимедійного контенту для початкових класів нової української школи. Розподіл субвенції здійснено з урахуванням кількості початкових шкіл в адміністративно-територіальній одиниці – 5.093,935 тис. гривень.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *