У СБУ відбулось підбиття підсумків річної програми тренінгів



У СБ України відбулось підбиття підсумків річної програми навчальних тренінгів із розбудови доброчесності й прозорості та зменшення корупційних ризиків серед співробітників української спецслужби.
Проект, що створений за сприяння Консультативної місії з питань реформування цивільного сектору безпеки України (КМЄС), сприяє обміну міжнародним досвідом у сфері побудови доброчесності та демократичного цивільного контролю за діяльністю спеціальних служб, а також управління кадровими та фінансовими ресурсами.
Під час цьогорічних навчань представники Центрального та регіональних управлінь СБУ вдосконалили свої знання із таких ключових питань як: виявлення та встановлення причин та умов виникнення корупційних ризиків; врегулювання конфлікту інтересів та дотримання моральних і етичних норм, доброчесності та порядності; посилення ефективності управління фінансовими активами.
Крім того викладачі Національної академії СБУ розробили спеціальний курс «Забезпечення доброчесності в секторі безпеки України», що включений до програми фахової підготовки майбутніх офіцерів вітчизняної спецслужби.
Ще одним вагомим внеском реалізації Програми стало створення «Кодексу доброчесності співробітника Служби безпеки України», де з урахуванням європейської практики та пропозицій представників Служби вперше прописано базові принципи діяльності співробітника СБУ.
Виступаючи перед присутніми, заступник Голови СБ України Вадим Поярков наголосив, що Проект є надзвичайно важливим та своєчасним, адже він співпав з розробкою та запровадженням Антикорупційної програми Служби безпеки України на 2018 – 2020 роки.
«Переконаний, що закладені сьогодні підвалини невдовзі принесуть свої результати. Для ефективної роботи нам потрібна не лише довіра суспільства, але й взаємодовіра всередині організації. Без цієї складової співробітники стають особливо вразливими до маніпуляцій», ‒ наголосив В. Поярков.
У свою чергу заступник Голови Консультативної місії Фредрік Весслау зазначив, що КМЄС активно просуває реформу СБУ, як один із ключових елементів реформування сектору цивільної безпеки. Сучасна європейська служба безпеки – не просто державний інструмент. Насамперед – це надійний захисник прав людини та громадян. Тому важливо зробити доброчесність ключовою цінністю СБУ.
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *