Патріарша катехитична комісія та Катехитично-педагогічний інститут УКУ провели семінар «Праця в християнських таборах»

17-18 травня 2019 року відбувся черговий семінар Патріаршої катехитичної комісії та Катехитично-педагогічного інституту УКУ з підготовки та проведення літніх християнських таборів.

Учасниками семінару, який цього разу проходив у Монастирі отців василіян в Брюховичах (Львів), були тридцятеро катехитів та аніматорів з різних єпархій та екзархатів УГКЦ в Україні. Отримані під час семінару знання та досвід вони використають при організації та проведенні християнських таборів, а також для підготовки їх провідників та аніматорів.

За основу для проведення катехитичних зустрічей під час літніх таборів організатори семінару запропонували опрацьовану ними нову програму «Дорогами віри». Її метою є бажання допомогти учасникам пізнати Бога та Його задум щодо їхнього життя, а також зростати у вірі та пізнанні християнських правд.

«Без сумніву, люди, які проводять табір, мають бути добре підготовлені методологічно. Але щоб вони могли не тільки цікаво організувати дитячий табір, але й зуміли використати цей час відпочинку для духовного збагачення дітей, провідники та аніматори самі повинні надихати інших будувати стосунки з Богом та ближніми і краще пізнавати християнську віру. Тому, – кажуть організатори, – проведення практичних семінарів є чудовою можливістю для учасників особисто пережити дні таборування, навчитися основних принципів підготовки християнського табору та інтерактивного проведення катехитичних зустрічей».

Під час семінару учасники мали можливість на власному досвіді пережити невід’ємні складові християнського табору, якими є тематичні та духовні зустрічі. Серед тем, які викликали особливе зацікавлення під час обговорення, були змістове наповнення катехитичних зустрічей, специфіка організації молитви на таборі та доцільність застосування певних організаційних методів під час табору, зокрема, попереднє обговорення наслідків недопустимої поведінки, а не застосування покарань.

Важливою складовою християнського табору залишаються інтеграційні ігри, танці, банси, різноманітні квести і майстер-класи. Усі ці активності мають наповнювати духовну та відпочинкову програму табору. Важливою умовою їх ефективності є попереднє ознайомлення провідників з принципами їх проведення та особиста участь у них. На думку учасників, дуже потрібною і важливою для кращого розуміння різних дозвільних активностей стала можливість взяти у них участь, зокрема, у грі «Перші християни» та квесті «Дорогами віри».

На закінчення семінару всі учасники отримали у подарунок збірник «Дорогами віри».

Наступні семінари Патріаршої катехитичної комісії та Катехитично-педагогічного інституту з підготовки та проведення літніх християнських таборів відбудуться: 24 травня – у м. Львові, 25 травня – у м. Києві.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://pcc.ugcc.org.ua

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *