Розглянуті можливості впливу громадських рад на прийняття рішень в …

Розглянуті можливості впливу громадських рад на прийняття рішень в області

Засідання «круглого столу» щодо сприяння створенню умов з реалізації громадянами конституційного права на участь в управлінні, зміцненні інституційної спроможності органів місцевого самоврядування відбулося в Сєвєродонецьку.

Учасників заходу – партнерів Програми з відновлення та розбудови миру за проектом «Добре врядування та залучення громадян для покращання доступу до правосуддя, безпеки, охорони довкілля та соціальної згуртованості на Сході України» – об’єднала спільна тематика: «Громадські ради Луганської області. Платформа громадського впливу на прийняття рішень».

З вітальним словом виступив директор Департаменту масових комунікацій облдержадміністрації Олександр Костенко. Він розповів про роботу громадської ради при облдержадміністрації як платформи громадського впливу на прийняття владних рішень, зазначивши, що члени її постійних комісій можуть виступати експертами для консультування та навчання членів громадських рад при міських радах та райдержадміністраціях.

Про проект «Добре врядування» розповіла спеціаліст з розвитку потенціалу місцевого самоврядування ПРООН Ірина Жученко.

У рамках заходу заступник директора Департаменту масових комунікацій облдержадміністрації Андрій Зайцев розповів про результати моніторингу стану громадських рад в області, Михайло Буднік – про діяльність молодіжної ради при облдержадміністрації та проблеми у роботі з молоддю.

Про роль громадських рад у впровадженні гендерної політики як інструменту соціально-економічного розвитку громади повідомила спеціаліст проекту ООН Жінки Ольга Лішик.

Наприкінці заходу голови громадських рад при Попаснянській та Новоайдарській райдержадміністраціях розповіли про особливості формування громадянського суспільства поблизу лінії розмежування.

Під час загальної дискусії були окреслені подальші кроки співробітництва.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *