У восьми об’єднаних територіальних громадах Луганщини 30 червня …

У восьми об’єднаних територіальних громадах Луганщини 30 червня відбудуться перші вибори, – Геннадій Іваненко під час брифінгу

Про реалізацію в Луганській області реформи децентралізації сьогодні, 21 травня, на брифінгу для ЗМІ розповів заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко.

Він зауважив, що у Луганській області вже утворено 23 ОТГ, до яких увійшли 95 місцевих рад. З них упродовж 2018 року – 11 ОТГ, у 2019 – одна, Половинкинська у Старобільському районі. У дев’яти з них перші вибори вже відбулися.

Вісім очікують на перші вибори 30 червня 2019 року. Це Веселівська, Калмиківська, Підгорівська, Шульгинська сільські у Старобільському районі, Великочернігівська, Красноталівська у Станично-Луганському районі Коломийчиська, сільська у Сватівському районі та Марківська селищна.

Загалом у цей день вибори відбудуться у 66 громадах України.

У 25 громадах перші вибори ще не призначені. Серед них і п’ять ОТГ Луганської області: Гірська міська, Новоайдарська селищна, Нижньотеплівська та Широківська сільські, Щастинська міська.

Разом з тим, як підкреслив Геннадій Іваненко, у 94 районах України не утворено жодної ОТГ. З нашої області до цього переліку потрапив лише Міловський район.

Він нагадав, що ще у 2015 році облдержадміністрацією був розроблений та затверджений розпорядженням Уряду перспективний план формування територій громад області.

З того часу його неодноразово переглядали. Так, схвалений розпорядженням голови облдержадміністрації від 2 жовтня 2018 року проект перспективного плану передбачає утворення в межах області 39 ОТГ. З них 11 запроектовані для створення на тимчасово окупованій території.

Крім того, у 2018 році виявили бажання приєднатися до вже утворених ОТГ дві сільські громади – Тимошинська до Білокуракинської та Заайдарівська до Новопсковської. Додаткові вибори депутатів у цих громадах призначені також на 30 червня 2019 року.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *