ООС: зведені дані – 27 травня 2019

13:21 27/05/2019

 

Кількість обстрілів російсько-окупаційними військами наших позицій на лінії зіткнення за добу зменшилася до трьох, при цьому ворог втримався від застосування озброєння заборонених Мінськими домовленостями калібрів. Отже, на лінії зіткнення минулої доби зафіксовано 3 ворожі обстріли, усі вони визначені як прицільні.

Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає.

У відповідь на провокації противника підрозділи Об’єднаних сил застосовували чергові вогневі засоби. За даними розвідки, 26 травня одного окупанта було поранено.

Луганський напрямок

Знову не було зафіксовано жодного випадку порушення режиму тиші.

Донецький напрямок

Противник відкривав вогонь тричі з піхотного озброєння.

Близько 02:00 ночі російсько-окупаційні війська з боку населеного пункту Верхньошироківське здійснили 25-хвилинний обстріл зі станкових протитанкових гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї позицій підрозділів Об’єднаних сил неподалік Гнутового.

З 10:40 до 11:10 противник з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї вів вогонь по опорних пунктах наших військ, обладнаних в районі Красногорівки.

Станкові протитанкові гранатомети і стрілецьку зброю окупанти застосували о 21:30 поблизу Чермалика.

Обстановка на лінії фронту сьогодні, 27 травня

Від початку поточної доби, станом на 12:00, російсько-окупаційні війська здійснили 2 обстріли на Луганському напрямку.

З 05:30, понад півгодини противник з мінометів калібру 82 мм, станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів обстрілював наші позиції поблизу населеного пункту Зайцеве.

А з 08:45 до 09:20 окупанти з боку шахти Гагаріна з гранатометів різних систем та стрілецької зброї вели вогонь по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил в районі Південного.

Жоден з українських військовослужбовців протягом поточної доби не загинув і не був поранений.

Втрати ворога в результаті вогню у відповідь уточнюються.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Російські окупаційні адміністрації на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях активізували заходи щодо оформлення російських паспортів місцевим жителям т.зв. «першочергової категорії» (співробітникам окупаційних адміністрацій, «державних» установ та силових структур, у т.ч. військовослужбовцям 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ).

Зокрема, командири підрозділів російсько-окупаційних військ у примусовому порядку збирають кошти з підпорядкованого особового складу з метою виконання розпорядження командування щодо паспортизації. При цьому, отримання російських паспортів за прискореною процедурою коштує значно дорожче, ніж оплата їх офіційного оформлення.

Водночас, серед місцевого населення ширяться побоювання, що у разі відновлення активних бойових дій більшість новоявлених «громадян РФ» дезертирують на російську територію.

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *