До уваги представників ЗМІ Шановні колеги! Запрошуємо Вас на церемонію …

До уваги представників ЗМІ

Шановні колеги!

Запрошуємо Вас на церемонію передачі гуманітарного вантажу від народу Республіки Латвії мешканцям Донеччини. Спілкування організаторів акції (від іноземної делегації, НГУ, ЗСУ та Донецької ОВЦА) з представниками ЗМІ відбудеться 03.06.2019 о 10.30 на подвір’ї Донецької облдержадміністрації (м. Краматорськ вул. Олекси Тихого, б. 6). Під час цієї зустрічі можна буде дізнатися склад вантажу, його призначення, маршрут руху від учасників акції. Після цього гуманітарна місія відбуде до Авдіївки. Логістика вантажу по населених пунктах прифронтової зони здійснюватиметься Національною гвардією України. На місцях залучаються також групи CIMIK Збройних Сил України.
У заході візьмуть участь :
1. Юріс Пойканс – Надзвичайний та повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні;
2. Елмарс Плявінш – головний капелан Національних Збройних Сил Латвійської Республіки;
3. полковник Ерікс Нагліс – військовий аташе Посольства Латвійської Республіки в Україні;
4. Лейф Гріп-Ерік Хелпер – керівник проекту гуманітарної допомоги (представник Швеції).
5. Олександр Куць – голова Донецької облдержадміністрації
Акредитація ЗМІ:
за телефономи:
099 708 87 20, Надія Масюченко (Донецька ОДА)
098 605 11 60, молодший лейтенант Діана Краснікова (НГУ)
З організаційних питань:
+380632419201, полковник Балагура Олег Олексійович (начальник служби цивільно-військового співробітництва та інформаційного забезпечення відділу інформаційного, духовного та культурного забезпечення управління по роботі з особовим складом ГУ НГУ)
Довідковий матеріал:
Народ Республіки Латвія активно допомагає українцям в питаннях євроінтеграції, утвердженні миру та демократичних цінностей.
У період з 2016 по 2019 роки, спільно з представниками Міністерства оборони Латвійської республіки проведено одинадцять виїздів в район АТО/ООС та передано більше 140 т. гуманітарної допомоги для населення Донеччини та Луганщини. Це одяг, взуття, білизна, дитячі іграшки, медичне устаткування, шкільне приладдя тощо.
Відповідно до гуманітарного проекту «МИКОЛАЙЧИК» у 2017 році 130 дітей із сімей загиблих, поранених та тяжкохворих військовослужбовців НГУ отримали подарунки до Дня Святого Миколая, за допомогою військовослужбовців Національних ЗС Латвійської Республіки (планшети, смартфони, комп’ютери, іграшки, велосипеди, самокати, дитячи коляски та багато іншого).
За сприяння НГУ організовано зустрічі представників Латвійської сторони з головами Донецької та Луганської ОДА, що сприяло реалізації проектів за напрямками господарської діяльності та соціального розвитку регіонів.
В червні 2017 та 2018 року 30 дітей учасників АТО НГУ, разом з дітьми військовослужбовців ЗСУ мали можливість відпочити у Латвії. Протягом 2017-2018 років, спільно з головним капеланом Національних ЗС Латвійської Республіки та із залученням міжнародних фахівців проведені тренінги, публічні дискусії з військовослужбовцями Київського гарнізону, в районі проведення АТО та з цивільним населенням Луганської і Донецької областей.
Здійснено виїзди до Латвійської Республіки:
серпень 2017 року – з метою ознайомлення зі структурою та завданнями Національних Збройних Сил Латвійської Республіки; взято участь у четвертому міжнародному фестивалі військових оркестрів;
вересень 2017 року – з метою обміну досвідом з питань капеланської служби;
грудень 2017 року – з метою ознайомлення з досвідом національно-патріотичного виховання учнівської молоді та діяльності Кадетських Сил Латвії;
серпень 2018 року – прийнято участь представників НГУ (учнівської молоді) у щорічних міжнародних змаганнях Балтік Гардс-2018.
У липні-серпні поточного року планується відпочинок 15 дітей військовослужбовців НГУ у Латвійській Республіці.
Обговорено питання щодо реабілітації у серпні поточного року п’яти поранених військовослужбовців НГУ у Латвійській Республіці та зустрічі представників служби військового духовенства НГУ з представниками капеланської служби Національних ЗС Латвійської Республіки у грудні.
Наскільки різноплановою є співпраця НГУ, ЗСУ та Республіки Латвія тут:
http://ngu.gov.ua/ua/news/nacionalna-gvardiya-prodovz..
http://ngu.gov.ua/ua/news/nacgvardiya-dostavyla-mizhn..
http://ngu.gov.ua/ua/news/viyskovi-nacgvardiyi-dostav..
http://ngu.gov.ua/ua/news/u-latviyi-rozpochalysya-miz..
http://ngu.gov.ua/ua/news/gumanitarna-dopomoga-meshka..
http://ngu.gov.ua/ua/news/nacgvardiya-rozvantazhyla-g..
http://ngu.gov.ua/ua/news/gvardiyci-nadaly-dopomogu-v..
http://ngu.gov.ua/ua/news/latviya-vidkrylasya-dityam-..
http://ngu.gov.ua/ua/news/viyskovi-psyhology-i-kapela..
http://ngu.gov.ua/ua/news/nacgvardiya-rozvantazhyla-g..

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *