8 червня 2019 року на території Нікольського району на березі штучного …

8 червня 2019 року на території Нікольського району на березі штучного водосховища поблизу села Назарівка в межах охоронної зони Українського степового природнього заповідника «Кам’яні могили» відбувся історико-культурний фестиваль «Дике поле. Шлях до Європи».
У заході взяв участь заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Стокоз, представники районної та обласної влади, делегації з інших областей України, народні депутати України, мешканці та гості області, військовослужбовці.
«Такі заходи направлені на збереження своєї історії, культурних традицій, багатонаціональної єдності. Сьогодні на фестивалі присутні представники практично всіх національностей. Сподіваюсь, що фестиваль буде розвиватись і далі, демонструючи, що в Донецькій області, окрім війни є розвиток, традиції та історія», – зазначив Ігор Стокоз.
Гостям свята продемонстрували реконструкцію історії України у різних історичних періодах: скіфська, княжа, козацька доби та доба відродження незалежності. Також для присутніх відбулись показові виступи клубів реконструкторів, національні традиційні козацькі змагання, презентація старовинних та національних страв, вернісаж і майстер-класи з декоративно-ужиткового мистецтва.
Усі охочі мали змогу подивитись кінне шоу, фестиваль повітряних зміїв, фаєршоу. Для гостей свята відбувся концерт кращих колективів області та гостей фестивалю та вечірній показ сучасних українських фільмів під відкритим небом, завершив свято виступ гурту VRODA.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *