Зібрані унікальні докази участі військовиків 758 ЦМТЗ (в/ч 63876) в агресії проти України

Міжнародна волонтерська спільнота InformNapalm в ході моніторингу сторінок російських військовослужбовців знайшла важливі факти участі військовиків 758 ЦМТЗ ЧФ РФ в операції по захопленню Криму. Встановлені конкретні прізвища. Розслідування публікується з метою доповнення бази даних визначених підрозділів та посадових осіб, яким може бути повідомлено про підозру у скоєнні злочину проти України. 

Роль підрозділів забезпечення в операції захоплення Криму була вагомою, адже вони здійснюють технічне та тилове забезпечення всіх видів збройних сил та окремих родів військ ЗС РФ. Наприклад, щоб виконати бойове завдання, всі кораблі – підводні, надводні – забезпечуються паливно-мастильними матеріалами, ракетами, боєкомплектом, продовольством, прісною водою, всім необхідним.

Фігуранти цього розслідування служили в 758-му центрі матеріально-технічного забезпечення (758 ЦМТЗ) Чорноморського флоту РФ (в/ч 63876, ППД – тимчасово окупований Крим, м. Севастополь).

× У переліку підрозділів ЗС РФ, причетних до захоплення Криму, оголошеному військовою прокуратурою України, цей підрозділ покищо не фігурує, тому ми публікуємо зібрані нами дані та наприкінці статті публічно звертаємось до правоохоронних органів України.

Про цей підрозділ ми вже згадували в листопаді минулого року в матералі про військовиків 99-ї бригади МТЗ (в/ч 72153, м. Майкоп, Республіка Адигея, РФ). Вони опублікували фото, зроблені на території Перевалочної бази пального 758-го центру МТЗ ЧФ РФ (1, 2). На той час доказів участі в агресії проти України військовиків, які служили в 758-му центру МТЗ, ми не мали. Проте нещодавно під час моніторингу профілів соцмереж необхідні докази були знайдені.

Встановлені дані

Фотодокази участі в операції захоплення Криму опублікував на своїй сторінці в соцмережі російський військовик Данилов Сергій Сергійович (рос. – Данилов Сергей Сергеевич), дата народження – 25.07.1991 р., м. Сочі, Краснодарський край РФ.

В альбомі Данилова є фото нагородного посвідчення до медалі за окупацію Криму за підписом командира 758-го центру МТЗ полковника Олексія Миколайовича Шишечкіна:

  • Сторінки соцмереж, скріншоти, фотографії С. Данилова

    https://vk.com/id3353277(http://archive.is/Ck0Tg)
    http://archive.is/Ck0Tg
    http://archive.is/aBfIc

    https://ok.ru/profile/573418455064
    (http://archive.is/lbsm5)
    http://archive.is/fFqfg
    http://archive.is/TT0Ok

На наступній фотографії Сергій Данилов з товаришем по службі Владиславом Діденком, в обох медалі за окупацію Криму:

За даними сторінок соцмереж, Владислав Євгенійович Діденко родом з Волгограда, дата народження – 09.08.1991 р. Закінчив у 2013 році Волгоградський державний аграрний університет.

Цікаво, що Діденко на своїх сторінках соцмереж не публікував доказів участі в захопленні Криму. Його злочин викрив товариш по службі Сергій Данилов, в альбомі якого багато спільних армійських фото з Діденком, зокрема й фото з медаллю. А також фото Владислава Діденка з медаллю є в альбомі його батька Євгенія Діденка:

  • Сторінки соцмереж, скріншоти, фотографії В. Діденка

    https://www.ok.ru/profile/540113161606 (http://archive.li/1GCuT)
    http://archive.fo/zmvVr
    http://archive.fo/6itpE

    https://vk.com/id326451738 (http://archive.fo/qVVqB)
    http://archive.fo/Luqz7
    http://archive.fo/eGWTx

Звертаємося до правоохоронних органів України: У переліку підрозділів ЗС РФ, причетних до захоплення Криму, оголошеному військовою прокуратурою України,  немає 758-го центру МТЗ. Також командир в/ч 63876 полковник Олексій Шишечкін не фігурує в переліку (1, 23) військових службових осіб командного складу Збройних Сил та представників влади РФ, яким Головною військовою прокуратурою України повідомлено про підозру. Просимо сприймати наше розслідування як повідомлення про злочин, скоєний проти України, і провести всі належні процесуальні дії.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *