У Коломийській єпархії провели ІІІ з’їзд Вівтарних і Марійських дружин

15 червня у с. Товмачик Коломийської єпархії відбувся ІІІ Єпархіальний з’їзд Вівтарних та Марійських дружин. Хлопці та дівчата зібралися біля Богородичної святині та цілющого джерела, щоб разом помолитися та весело провести час.

Архиєрейську Божественну Літургію очолив владика Василь Івасюк у співслужінні з протопресвітером Печеніжинським о. Юрієм Максим’юком та духовенством єпархії. Своїм співом богослужіння супроводжував молодіжний хор храму Священномученика Йосафата м. Коломиї.

Звертаючись до учасників з’їзду, владика Василь розповів повчальну притчу про двох юнаків, які запитували старця про людей, що живуть у місті, до якого вони прямували. Обом він відповів так, як вони відгукувалися про своє оточення: першому про злих, егоїстичних людей, другому про добрих і приязних. Цією притчею єпископ закликав молодь не тільки думати про те, як вони відгукуються одне про одного, а й задуматися про оточення, в якому вони перебувають.

Після богослужіння відповідальний за Вівтарні та Марійські дружини у Коломийській єпархії, о. Ярослав Врублевський, зачитав подячні грамоти адміністратору храму с. Товмачик о. Роману Скрипнюку, голові Комісії у справах молоді бр. Августину Векляку, ЧСВВ, та аніматорам за допомогу в проведенні цієї зустрічі. Ще одну повчальну науку під час з’їзду виголосив о. Роман Скрипнюк, який закликав молодь бути гідними тих спільнот, до яких вони належать. Окрім того, програма заходу була насичена розважальними іграми та бансами, які проводили члени Комісії у справах молоді.

На завершення біля джерела відбувся Молебень до Богородиці. Відтак владика Василь поблагословив всіх присутніх і окропив свяченою водою. На пам’ять про цей день діти висадили дерева на подвір’ї храму. Цю ідею організатори з’їзду перейняли від вінницьких школярів, які на останньому дзвонику замість випустити в небо надувні кульки – висадили саджанці дерев.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://kolugcc.org.ua

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *