На кримчан чекають найкращі вищі навчальні заклади України

Вступна кампанія для абітурієнтів та абітурієнток з тимчасово окупованого Криму вступила в активну фазу. Діти та їхні батьки ухвалюють важливі рішення.

Центр міжнародних проектів «Євроосвіта», в партнерстві з міжнародною групою експертів IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence, презентував новий академічний рейтинг закладів вищої освіти України «Топ-200 Україна 2019».

Як зазначають укладачі рейтингу, при ранжуванні закладів вищої освіти експерти брали до уваги сучасні тенденції розвитку університетів, напрацьовані міжнародною Конференцією IREG 2019 «Академічні рейтинги: виклики і проблеми для вищої освіти», яка цього року проходила в Університеті Болоньї 8-10 травня 2019 року.

Представляємо Вашій увазі рейтинг вищих навчальних закладів, на базі яких діють Освітні центри «Крим – Україна».

Центри «Крим-Україна» відкрилися на базі 35 закладів вищої освіти в 8 регіонах: Одеській, Миколаївській, Запорізькій, Херсонській, Харківській, Львівській, Дніпропетровській областях і Києві, відзначили в міністерстві. Повний перелік центрів і їхні контакти можна подивитися тут.

Довідка: В Україні 3 червня почали роботу освітні центри «Крим-Україна» і «Донбас-Україна», за допомогою яких випускники, які проживають на тимчасово окупованих територіях, можуть вступити в українські виші і профтехучилища за спрощеною процедурою – без здачі ЗНО, українського паспорта і атестата.

Протягом трьох останніх років кількість освітніх центрів «Крим – Україна», через які кримчани вступають до вишів на материковій частині України, зросла майже утричі, зараз їх 35.

За даними міністерства, за 3 роки роботи освітніх центрів «Крим – Україна» кількість вступників через них зросла вдвічі: у 2016 році було 153 кримчанина, у 2017 році їх було 204, а в 2018 – 227 осіб.

Раніше Міністерство освіти і науки України опублікувало покрокові інструкції для абітурієнтів з Криму і Донбасу.

Олег Охредько, експерт і аналітик ЦГП «Альменда»

Думки, висловлені в рубриці «Блоги», передають погляди самих авторів і не обов’язково відображають позицію редакції

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *