У Згромадженні Воплоченого Слова новий протоігумен

Як повідомили з Генеральної Управи Згромадження Воплоченого Слова, новим протоігуменом Провінції Зарваницької Божої Матері призначено високопреподобного о. Антонія Вацебу.

Він замінив у цьому служінні преп. о. Теодора Мацапулу, який вже завершив другий період свого служіння як провінційний настоятель Згромадження Воплоченого Слова в Україні.

Біографічна довідка

Отець Антоній (Михайло) Вацеба народився у с. Радча Тисменицького р-н. Івано-Франківської обл. По завершенні навчання у школі в 2005 році вступив на навчання до Івано-Франківської Духовній семінарії.

В 2010 вступив до новіціату у Згромадженні Воплоченого Слова, в якому у 2015 році склав свої вічні обіти. 11 грудня 2011 року отримав священичі свячення з рук Високопреосвященнішого Архієпископа та Митрополита Івано-Франківського Кир Володимира Війтишина. З 2012 по 2019 рік був форматором у міжнародній семінарії Згромадження Воплоченого Слова що в Італії. З 2015 по 2018 рік  навчався у Римі в Папському Східному Університеті де здобув ступінь ліцензіату зі Східного Канонічного Права. З лютого 2019 року повернувся в українську провінцію Згромадження.

Пресслужба Згромадження Воплоченого Слова

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *