Експосадовцю Інституту титану повідомлено про підозру

19 липня 2019 детективи Національного бюро затримали експершого заступника генерального директора державного науково-дослідного та проектного Інституту титану, а прокурори САП повідомили про підозру у завданні 1,258 млн дол. США шкоди цій установі. Дії посадовця кваліфіковано за ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України.За даними слідства, колишній посадовець у змові з іншими особами впродовж 2012-2013 рр забезпечив перерахування Інститутом титану іноземній компанії (Британські Віргінські острови) 1,258 млн дол США за роботи та послуги, які, як з’ясувало слідство, насправді не надавались. Чим завдав шкоду інтересам держави в особливо великому розмірі.

20 липня 2019 року Солом`янський районний суд м.Києва обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, а також покладено обов`язки носити електронний засіб контролю (браслет), здати всі паспорти до відповідних органів.

Застереження. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Матеріали для ЗМІ

Необхідна інформація та лінки для поширення на Ваших ресурсах Контактний email: 

press.nabu@gmail.com

Інша інформація: 

https://nabu.gov.ua/kontakty-dlya-zmi

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *