Діти-читачі з Харківщини та…

Дитячий Міжрегіона…

На будинку, де вийшла…

В центрі Лубен, на …

На відміну від української…

Говорить Андрій Крю…

Має бути державна політика…

Говорить Дмитро Шев…

Якщо студент хоче бути…

День українськомовн…

Мова — це зброя.…

День українськомовн…

Скільки можна поступово, вже…

Скільки можна посту…

«
»

Як емігрантка робить українську кухню модною в Америці

Качка з яблуками, мамалига, мариновані огірки, помідори, квашена капуста і наливка. Перший банкет емігрантки в США, Анни Волошиної викликав захоплення в американських гостей. Після цього Анна поставила за мету зробити українську кухню модною в Америці. Українка вже третій рік поспіль навчає американців як готувати українські страви. Ділиться рецептами як і на майстер-класах, так і у своєму блозі та в Instagram.

Анна приїхала до США 9 років тому, коли стартап її чоловіка купила американська компанія. У випускниці економічного факультету Київського університету не було права на роботу в США перші 3 роки.

“І я сиділа вдома і готувала їжу своєму чоловікові. Йому дуже хотілось українські страви, він любить українську кухню. Ми почали запрошувати його колег до нас в гості я готувала борщ, вареники, їм дуже сподобалось. Я завела блог і почала туди постити рецепти й фотографії”, – розповідає Анна Волошина, шеф-кухар.

Анна почала вести блог

Один зі стартапів, який організував вечірку, запросив Анну сфотографувати фірмові страви шеф-кухарів Сан-Франциско. Згодом запропонували й Анні спробувати приготувати вечерю.

“Я приготувала вечерю за рецептами моєї бабусі, моєї мами. Я зробила качку. Я зробила п’ять качок”, – розповіла Анна.

Знаменита качка Анни

Качка з яблуками, мамалига, мариновані огірки, помідори, квашена капуста.

"Я зробила наливку вишневу і люди просто з’їхали з глузду від нашої наливки." – згадує Анна Волошина.

На десерт були трубочки з кремом. Вечеря Анни викликала фурор. Відвідувачі закохались в українську кухню. Анна почала влаштовувати вечері кожної неділі.

Американці закохались в українську кухню

Коронавірус зупинив великі вечірки, але Анна не перестала куховарити. Тепер навчає, як готувати страви онлайн. Стандартна аудиторія — це 1000 людей. Також Анна працює над своєю кулінарною книгою.

“Це такий невеликий манускрипт, де я записала 10 рецептів, ідея розписала її концепт і я відправила до всіх видавництв, які займаються кулінарними книгами. Це дуже класна культура, яка може стати культурною, яку підхопить вся Америка. Філіппінська кухня, вона, була десь роки 3 тому найпопулярнішою, до цього її ніхто не знав, але потім з’явилися класні шефи, які почали показувати як зробити, як покращувати.” – стверджує Анна.

Вареники, пельмені, паляниця з сиром, квашені помідори та компот — невеличкий обід Анни сьогодні має скуштувати її афроамериканська подруга Джой. Анна хвилюється.

“Це дуже смачно. Мм..” – смакує Джой

Анна, за столом, жартує, — саме переїзд за кордон допоміг їй перетворити хобі на професію. Тепер у неї немає сумніву чим хоче займатися у житті. Мріє лише про те, щоб здобути другу освіту в кулінарній академії.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *