Павло Жебрівський зустрівся з делегацією Латвійської Республіки

Сьогодні у Краматорську відбулася зустріч голови Донецької облдержадміністрації Павла Жебрівського з Надзвичайним та Повноважним Послом Латвійської Республіки в Україні Юрісом Пойкансом та заступником командувача Національної гвардії України Ярославом Сподаром. Під час заходу керівник Донеччини наголосив на необхідності створення об′єднаних територіальних громад, латвійські колеги підтримали цю ідею, розповіли про свої труднощі під час реалізації подібного проекту та запросили українських колег до Латвії задля обміну досвідом.

«У нас на Донеччині за перспективним планом повинно бути 39 об′єднаних територіальних громад, чому б за кожною з них не закріпити якусь європейську країну? За невеличкою громадою можна закріпити, наприклад, Латвію. Поки що у нас шість громад, найбільша з них – Лиманська. До кінця року ми повинні закінчити об′єднання громад. І справа не в грошах, головне – компетенція людей, щоб розуміли, як робити та куди рухатися. Ми зацікавлені в демонополізації економіки, розвитку малого та середнього бізнесу, і латвійські інвестиції в цьому добре можуть допомогти», – зазначив Павло Жебрівський.

 «Латвійські навчальні заклади зацікавлені в українських студентах. У минулому році наша Морська академія підписала угоду про співробітництво з Одеською, Київський медичний інститут співпрацює з латвійськими подібними навчальними закладами. І це тільки початок нашої плідної співпраці. Те що у вас складна ситуація – ми добре розуміємо. Відновлення територіальної цілісності України – головне зараз. Латвія з захопленням дивиться на хоробрість українських солдат у боях на Донбасі. І кожна наша невеличка допомога, що запевняю вас, буде постійною програмою  – це цеглинка до вашої перемоги», – сказав Надзвичайний та Повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні Юріс Пойканс.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *