Харківщина долучилася до проекту Марини Порошенко по розвитку інклюзивної освіти в Україні




Дружина Президента України Марина Порошенко відвідала Харківську область із робочою поїздкою. На Харківщині Перша леді презентувала національний проект «Книга Миру». Разом із дітьми учасників АТО, які навчаються в  загальноосвітній школі № 124, Марина Порошенко створила новий розділ, в якому діти поділилися сімейними фотографіями та своїми побажаннями про мирне майбутнє України.

Харківська область стала п’ятнадцятим регіоном України, де побувала «Книга Миру». «Також це видання було й за кордоном. Його заповнювали юні українці з Туреччини та США. Наступний розділ буде створено дітьми української діаспори в Канаді. І вже сьогодні можна говорити, що ця Книга стала своєрідним Послом Миру в Україні, адже вона демонструє, наскільки українці прагнуть миру і єдності», – підкреслила Перша леді.

Відвідуючи інклюзивну школу, дружина Президента повідомила, що сьогодні Харківщина стала шостою областю України, яка бере участь в експериментальному проекті Благодійного Фонду Порошенка «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації».

Марина Порошенко разом із головою Харківської ОДА Юлією Світличною підписали Меморандум про співпрацю в питанні впровадження та розвитку інклюзивного освітнього середовища. І вже як регіону-учаснику проекту Фонду пані Порошенко передала дизайн-проект бібліотеки нового зразка – Медіатеки  та Ресурсної кімнати  – для реалізації в інклюзивних школах Харківщини.

У цілому в Україні в рамках проекту Благодійного Фонду Порошенка вже створено 70 Медіатек. А 1 вересня було презентовано першу Ресурсну кімнату в Україні в Дніпропетровській області. За словами Марини Порошенко, наша мета – щоб кожна інклюзивна школа в Україні мала інтерактивний простір, в якому діти з особливими освітніми потребами зможуть розвиватися та набувати соціальний досвід.

Зараз у Харківській області працюють 137 інклюзивних шкіл, у яких навчається 254 «особливих» учні.  Однак інклюзивною освітою охоплені лише 7% «особливих» дітей регіону.

Також у ході візиту на Харківщину дружина Президента відкрила всеукраїнську програму «Арсенал Ідей Україна», яка стартувала на базі Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут». У подальшому вона буде розповсюджена в різних містах України. Проект передбачає створення постійно діючих освітніх платформ, які поєднують мистецтво, науку, інновації, та адаптовані для людей з інвалідністю.

Марина Порошенко підкреслила, що головна мета «Арсеналу Ідей Україна» – створити простір для комунікації, який буде відкритим для кожного. «Ми забезпечили умови, в яких всі діти без винятку, незважаючи на свій внутрішній потенціал та зовнішні прояви, зможуть об’єднатися у так званому просторі рівних можливостей», – зазначила дружина Президента.

За словами керівника проекту «Арсенал Ідей Україна» Ольги Вієру, кожне місто, в якому буде реалізована програма, на благодійних засадах отримає цикл інтерактивних освітніх лекцій, необхідні меблі, техніку й обладнання, адаптоване для людей з інвалідністю. Таким чином, вдасться створити нові можливості для втілення прогресивних ідей у сфері позашкільної освіти та музейної справи в Україні.

Програму «Арсенал Ідей Україна» створено у рамках соціальної програми Марини Порошенко та у співпраці з Благодійним фондом «Мистецький Арсенал», НКММК «Мистецький Арсенал». Першими учасниками програми та співорганізаторами проекту у Харкові стали Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» та Харківський літературний музей. Партнерами програми стали Посольство США в Україні, Український центр розвитку музейної справи, компанія Epson, клуб DoMyRoom та об’єднання Inclusive Friendly.

ф

Дружина Президента відвідала Харківську область

7 вересня 2017 року – 18:35





































































































ф

Дружина Президента відвідала Харківську область

7 вересня 2017 року – 18:35



































































Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *