Twitter попередив користувачів про можливу атаку хакерів

Twitter попередив користувачів про можливу атаку хакерів

  • 14 грудня 2015


Twitter

Twitter розіслав таке попередження вперше

Адміністрація Twitter розіслала частині користувачів попередження про те, що їхні облікові записи могли зламати “агенти уряду” на замовлення влади.

Хакери, як ідеться у повідомленні, могли отримати доступ до електронної пошти, IP-адрес і телефонних номерів, які компанія нещодавно почала запитувати у своїх користувачів.

Таке попередження Twitter довелося розіслати вперше, проте невідомо, якої кількості користувачів може стосуватися цей інцидент.

Серед одержувачів повідомлення – канадська неурядова організація Coldhak.

“Ми вважаємо, що ці виконавці (можливо, пов’язані з владою) могли намагатися отримати інформацію наступного характеру: електронна адреса, IP-адреса та/або номери телефонів”, – зазначено в електронному листі.

“Поки що ми не отримали підтвердження того, що (Хакерам. – Ред.) вдалося отримати особисту інформацію з вашого аккаунта, проте ми ведемо розслідування. Хотілося б поділитися більшими подробицями, але поки що ми не володіємо жодною додатковою інформацією”, – повідомили у Twitter.

Раніше до деяких хакерських атак на західні компанії та урядові установи були причетні уряди Китаю і Північної Кореї.

Дехто з комп’ютерних фахівців вважає, що до

втручання у внутрішнє листування компанії Sony минулого також мала стосунок північнокорейська влада, проте Пхеньян завжди

заперечував це.

Як зазначає експерт із кібербезпеки Центру стратегічних і міжнародних досліджень у Вашингтоні Джеймс Льюїс, у хакерів, яких підтримує влада, набагато більше ресурсів, аніж у звичайних кіберзлочинців.

За його словами, вони можуть вдаватися до різних методів, наприклад, використовувати реальних агентів або перехоплювати повідомлення в обхід чинних заходів безпеки.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *