Марина Порошенко привезла на Донеччину продуктові набори для дітей та родин вимушених переселенців

25 березня дружина Президента України відвідала дитячий центр «Вітрила надії», що знаходиться у місті Слов’янськ Донецької області. Марина Порошенко привезла продуктові набори для дітей та родин вимушених переселенців.

Робота закладу спрямована на допомогу, соціальний захист та розвиток дітей, що опинилися в складних життєвих обставинах. У зв’язку із ситуацією в регіоні Центр додатково прийняв на проживання родини з дітьми, які були вимушені покинути свої домівки. Зараз у центрі «Вітрила надії» мешкає 15 дітей віком від 4 до 14 років та 18 матерів з дітьми від 6 місяців до 18 років.

Пані Порошенко привезла на Донеччину 2000 вітамінних та продуктових наборів для дітей та родин вимушених переселенців. Вантаж був переданий мешканцям дитячого центру «Вітрила надії» та інших центрів для переселенців, що діють в регіоні. До складу набору входять – крупи, макаронні вироби, консерви, соняшникова олія, борошно, згущене молоко, цукор, чай та печиво. Вітамінний набір для дітей складається з фруктів, печива та соків. Це – наступний етап допомоги людям, які опинилися в складних життєвих обставинах, що реалізується в рамках програми «З теплом у серці», ініційованої Мариною Порошенко.

У заході також взяв участь Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба. Гості оглянули приміщення Центру, поспілкувалися з керівництвом та мешканцями закладу. Співзасновник благодійного фонду «Вітрила надії» Петро Дудник розповів про історію створення Центру, його роботу, а також подякував за допомогу у відновленні закладу, який був майже зруйнований влітку 2014 року внаслідок військових дій. Благодійний фонд «Вітрила надії» звернувся по допомогу до Дружини Президента у жовтні 2014 року, під час проведення ремонтних робіт, спрямованих на відновлення закладу. Пані Порошенко допомогла Центру в оснащенні меблями, посудом, побутовою технікою та постільною білизною загальною вартістю понад 160 тисяч гривень.

Дружина Президента подякувала працівникам Центру за віддану роботу та турботу про дітей і дорослих, які опинились у складних обставинах. «Дуже приємно допомагати тим, хто й сам активно працює, щоб допомогти іншим. Саме з такими людьми почуваєшся частиною великої команди однодумців і розумієш, що разом ми зможемо подолати всі труднощі. Наша головна мета – зберегти наш дім, країну, примножити мир та дати можливість дітям жити в успішній та щасливій країні», – відзначила дружина Президента.

Уповноважений з прав дитини Микола Кулеба підкреслив, що основне завдання під час евакуації полягало в тому, щоб вивезти з небезпечної території дитину разом з батьками. «Тільки так – поруч з мамою – дитина відчуватиме себе в безпеці», – сказав він.

За його словами, акція «З теплом у серці» полягає не тільки у наданні продуктової допомоги сім’ям з дітьми зі Сходу. «Дорослі та діти потребують і психологічної підтримки. Ми будемо залучати ресурси як волонтерів, так і церков для цього. Людям треба дати відчуття захищеності, підтримати в цей складний час і, що особливо важливо, не допустити розпаду сімей», – наголосив Микола Кулеба. Крім того, зазначив він, робота йтиме і у напрямку надання медичної допомоги дітям.

Марина Порошенко разом з Уповноваженим Президента з прав дитини Миколою Кулебою у супроводі Голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олександра Кіхтенка відвідала центр тимчасового перебування переселенців, що працює в мікрорайоні Молочар Слов’янська. Дружина Президента передала продуктові набори та поспілкувалася з його мешканцям. Нині в Центрі мешкають 9 родин з 14 дітьми від народження до 16 років з міст Дебальцеве, Вуглегірськ, Макіївка та Горлівка.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *