Республіканський конгресмен звинуватив Росію в «акті агресії»

Конгресмен-республіканець Адам Кінзінґер заявив, що політ двох російських ядерних бомбардувальників біля узбережжя Каліфорнії раніше цього місяця є явним «актом агресії» з боку Москви і знаменує повернення до менталітету «холодної війни».

«Якщо у вас ще були сумніви, що «холодна війна» повернулася, то подібні маневри показують, що так воно і є», – заявив Кінзінґер, колишній пілот ВПС США, в інтерв’ю телекомпанії CNN.

«Це було відновлення, можливо, не до такої інтенсивності, як в 1980-х роках, але, по суті, відновлення принципів "холодної війни"», – додав він.

При цьому він заявив, що, на відміну від нинішньої ситуації, кілька десятиліть тому «силу демонстрували обидві сторони».

Згідно з повідомленнями американської преси, два російські бомбардувальники наблизилися на відстань в приблизно 40 миль до узбережжя штату Каліфорнія 4 липня – в той же день, коли президент Росії Володимир Путін привітав президента США Барака Обаму з Днем Незалежності.

Представники Пентагону повідомили CNN, що два винищувачі-бомбардувальники F-15 перехопили іноземні літаки, але перед цим російські пілоти передали повідомлення на аварійній частоті.

«Доброго ранку, американські пілоти! – говорилося в повідомленні. – Ми тут, щоб привітати вас з вашим Днем Незалежності 4 липня».

«Ми спостерігаємо подібні дії російської сторони дослівно щотижня, будь то континентальні США, частини Європи або десь ще», – сказав Кінзінґер.

«У цьому немає нічого нового для Росії, але активізація подій доводить, що Володимир Путін – цей та сама маленька дитина в класі, яка стає найбільшим задиракою. Ось хто він такий», – додав конгресмен.

Кінзінґер погодився з недавніми висловлюваннями генерала Корпусу морської піхоти США Джозефом Данфорда, якого президент Обама запропонував на посаду голови Об’єднаного комітету начальників штабів, що Росія становить головну загрозу існуванню Сполучених Штатів.

«Тероризм – величезна загроза, – сказав Кінзінґер. – Але проблема з Росією в тому, що вона може зробити один неправильний крок».

За його словами, Путін «розуміє, що російська економіка становить приблизно восьму частину обсягу американської економіки, а його армія абсолютно недієздатна» у порівнянні з американською».

«Його дії – це перевірка нашої волі і волі Заходу», – вважає американський законодавець.

«Ось чому важливо, щоб ми виступили і дуже чітко заявили, що ми не будемо терпіти, коли до нас задираються», – заявив він.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *