Сьогодні Обама прибуває в Кенію з офіційним візитом

Президент США Барак Обама у четвер вирушив з Вашингтона з офіційним візитом до Африки. Цього разу він відвідає батьківщину свого батька – Кенію, та Ефіопію.

Головними темами під час цього візиту будуть питання безпеки та торговельно-економічного співробітництва.

У Кенію Барак Обама прибуде в п’ятницю ввечері. У суботу він візьме участь у Глобальному саміті підприємництва, який проходитиме в Найробі. За словами оглядачів, з часу приходу Обами до влади, Сполучені Штати поступились Китаю як найбільшому торговельному партнеру Африки.

В очікуванні американського президента в столичному Найробі посилено заходи безпеки. За останні два роки Кенія чимало потерпала від рук терористів, серед найбільш гучних нападів – захоплення студентського містечка міста Гарісса 2 квітня цього року, коли загинуло 148 людей. Зростання рівня насильства посилило міжнародний тиск на президента Кенії Угуру Кеньятту, з яким Обама планує зустрітися в ході свого візиту.

У неділю Обама стане першим президентом США, котрий відвідає Ефіопію. Згідно з планами, він зустрінеться з прем’єр-міністром і виступить перед представниками Африканського Союзу, штаб-квартира якого розташована в Аддіс-Абебі.

Правозахисні організації закликали президента Обаму, під час відвідин обох країн, підняти питання захисту прав людини.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *