Попередити епідемію

На засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Донецькій обласній державній адміністрації під керівництвом заступника голови ОДА Владислава Лаврика розглядалося питання про посилення заходів щодо недопущення поширення збудника африканської чуми свиней (АЧС) на територію області. Як відзначено у доповіді Анатолія Пригодіна-головного державного інспектора ветеринарної медицини Донецької області, африканська чума була виявлена в ЗАТ АК “Калита” Броварського району Київської області, де містилося 90 тисяч голів свиней. Окрім цього, по Україні на 1 серпня виявлені 10 випадків захворювання АЧС. Усі вони зареєстровані в прикордонних зонах з Російською Федерацією і республікою Білорусь.

У рамках обговорення цієї проблеми, керівниками районних ветеринарних служб розглянуті питання обмеження завезення і вивезення свинопоголів’я на територію області. А також-посилення санітарного контролю на стихійних ринках, сертифікації бойнь і підприємств по забою худоби. З метою зменшення популяції диких кабанів, лисиць, бродячих собак, як рознощиків інфекції, запропоновано звернутися в Кабінет Міністрів України для дозволу на їх відстріл.

Представником найбільшого в галузі виробника свинини “АПК-Інвест” було запропоновано організувати за рахунок засобів підприємства облаштування на межі Красноармійського району, де розміщуються комплекси підприємства, ДЕЗ-пунктів. Це дозволить контролювати епідеміологічну ситуацію в районі.

За підсумками засідання розроблені конкретні дії, спрямовані на посилення заходів по недопущенню збудників АЧС на територію Донецької області. Рішення буде доведено усім сільгосптоваровиробникам області. Контроль за виконанням рішення НПК по виконанню заходів покладений на держінспекцію ветеринарної медицини в Донецькій області.

За інформацією Департаменту агропромислового розвитку ОДА

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *