Прокуратура вимагає для Олега Сенцова 23 роки колонії

Російська прокуратура вимагає засудити українського режисера Олега Сенцова до 23 років колонії за звинуваченням у створенні терористичної організації.

Критики називають справу Сенцова помстою за його проукраїнську позицію в окупованому Росією Криму. Будучи уродженцем Криму, Сенцов активно виступав проти анексії Криму, яка сталася в 2014 році після поспішно проведеного референдуму.

Вирок, запропонований у середу прокуратурою в ході слухання в Ростовській області, за російськими мірками вважається дуже суворим.

Сенцов, який не подавав документів на російське громадянство, в травні 2014 був схоплений співробітниками сил безпеки на вулиці в Сімферополі, а кілька днів пізніше стало відомо, що він перебуває під арештом в Москві.

Раніше в ході слухань Сенцов відмовився визнати свою провину. Для Олександра Кольченка, який також проходить у цій справі, державне звинувачення просить 12 років позбавлення волі з обмеженням свободи на один рік і шість місяців.

Захист Олега Сенцова закликала суд виправдати українського режисера. «Прошу повністю виправдати Сенцова, який ніякої терористичної організації не створював», – цитує «Радіо Свобода» слова адвоката Володимира Самохіна.
 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *