Український диктант єдності писатимуть навіть в Австралії та Китаї

9 листопада, у День української писемності та мови, відбудеться традиційний радіодиктант національної єдності. Про це інформує VIDIA з посиланням на Урядовий портал.

Цьогорічний диктант стане ювілейним, п’ятнадцятим. Написати його можуть всі охочі в Україні та за її межами, диктант вперше матиме статус міжнародного.

«Цього року писатимуть диктант в Китаї. Наприклад, Шанхай і Гуанчжоу вже про це повідомили. Писатимуть диктант в Австралії, також на кількох локаціях у Польщі. Зокрема радіо “Люблін” буде робити свою власну величезну трансляційну програму на всю територію Польщі», – розповіла ведуча спецпроекту «XV Радіодиктант національної єдності» Аліна Акуленко.

Текст диктанту традиційно диктуватиме автор шкільних підручників з української мови та літератури Олександр Авраменко зі студії на  Хрещатику, у якій працює Національна телерадіокомпанія України. Окрім того, організатори диктанту працюватимуть і на виїзній локації в аудиторії імені Михайла Максимовича в Київському національному університеті, куди запрошені спеціальні гості.

В аудиторії університету очікують на 20 кращих учнів київських шкіл, а також Міністра культури В’ячеслава Кириленка, Міністра освіти й науки Сергія Квіта, завголови Держкомтелерадіо Богдана Червака, директора Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятровича.

За словами організаторів, у диктанті може взяти участь кожен охочий. Для цього достатньо увімкнути об 11.00 перший канал Українського радіо або телеканал «UA.Перший». Диктант складатиметься зі 160-170 слів. Для перевірки слід надіслати його протягом двох днів на адресу Українського радіо: 01001, Київ-1, вул. Хрещатик, 26.

Для переможців, які напишуть диктант без жодної помилки, підготовлені спеціальні призи – книги з авторськими автографами. Додатково Київський національний університет подарує декому з переможців «Кобзар» Шевченка.

Нагадаємо, китайська делегація вивчає в Україні життя та творчість Тараса Шевченка, щоб після завершення поїздки реалізувати проект Шевченкіани – видати «Славетний Кобзар очима китайських митців».

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *