На Донеччині затвердили оновлені списки спортсменів-кандидатів на участь у Олімпійських та Паралімпійських іграх 2016 року

5 листопада в Краматорську відбулося розширене засідання колегії управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації.

Захід пройшов за участю заступника голови Донецької облдержадміністрації Віктора Андрусіва. Також учасниками засідання були керівники органів управління фізичною культурою і спортом міськвиконкомів та райдержадміністрацій, керівники обласних спортивних організацій, представники обласних федерацій і куратори з олімпійських видів спорту, інші представники спортивної громадськості регіону.

Основними питаннями на засіданні були формування списків спортсменів Донецької області – кандидатів на участь у ХХХІ літніх Олімпійських іграх і ХV літніх Паралімпійських іграх, які проходитимуть у 2016 році в Ріо-де-Жанейро (Бразилія).

Члени засідання колегії управління обговорили підсумки роботи в поточному циклі підготовки спортсменів регіону до головних спортивних змагань чотириріччя. Зокрема, у період з січня по листопад 2015 року на чемпіонатах Європи і світу з олімпійських видів спорту представники Донеччини завоювали 39 медалей: 15 золотих, 7 срібних, 17 бронзових. На сьогоднішній день завоювали ліцензії та виконали нормативи на Олімпійські ігри 2016 роки 13 спортсменів області з 7-ми видів спорту. На міжнародних змаганнях серед спортсменів-інвалідів у активі наших атлетів 21 медаль: 7 золотих, 3 срібних, 11 бронзових.

Проаналізувавши хід підготовки та виконання індивідуальних планів кандидатів на участь в Олімпійських та Паралімпійських іграх, були затверджені оновлені списки спортсменів. З олімпійськими надіями Донецької області, яких нараховується 61, можна ознайомитися тут, а з параолімпійськими, яких нараховується 17, – тут.

Окрім досягнень, члени засідання колегії управління озвучили і проблемні питання в підготовці провідних спортсменів регіону. Так, у зв’язку з початком антитерористичної операції на сході України в 2014 році були втрачені найкращі спортивні бази Донеччини, частина провідного тренерського потенціалу залишилась на території, тимчасово непідконтрольній українській владі, або виїхала за межі України. Також на даний момент майже відсутнє медичне-фармакологічне супроводження спортсменів, не відновлено роботу комплексно-наукових груп, які складались з кращих фахівців області. Ще одним актуальним питанням щодо якісної та повноцінної підготовки наших спортсменів є необхідність покращення їх житлово-побутових умов та призначення щомісячних стипендій за рахунок місцевого бюджету.

Віктор Андрусів звернув увагу керівників органів управління фізичною культурою і спортом міськвиконкомів та райдержадміністрацій на недостатню роботу по залученню зовнішніх можливостей з боку підприємств і організацій. «До Донецької області сьогодні дуже велика увага, яку ми зокрема повинні використовувати для підтримки наших провідних спортсменів. Сьогодні є багато людей-фанатів, готових сприяти розвитку спорту. І вони вбачають у цьому можливість бути причетними до важливих змін, стратегічних речей у країні та в регіоні», – сказав Віктор Андрусів.

До спільної роботи в процесі підготовки провідних олімпійців і паралімпійців Донеччини учасників засідання закликав і Володимир Мицик. «Кожен спортсмен, який виїжджає на Олімпійські ігри, сподівається на медаль. А її завоювання сьогодні – це дуже багато складових. І якщо хоча б один із ланцюгів дасть збій, то бажаного результату від атлета ми не отримаємо», – сказав Володимир Мицик.

Він нагадав, що успіхи спортсменів регіонів – це імідж Донеччини, і завдяки ним у світі знають, що Донеччина – це Україна. «Досягнення наших спортсменів на міжнародній арені – це показник стабільності і розвитку регіону. І в це вкладаються немалі кошти. Так, до Дня фізичної культури та спору голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський підписав розпорядження про виплату обласних стипендій провідним спортсменам з олімпійських видів спорту. Окрім цього, одноразові грошові виплати отримали володарі нагород Перших Європейських ігор і їх тренери», – відзначив Володимир Мицик.

Також Віктор Андрусів і Володимир Мицик взяли участь у нагородженні представників спортивної громадськості Донецької області, у тому числі за підсумками участі у Всеукраїнському місячнику «Спорт для всіх – спільна турбота».

За інформацією управління з питань фізичної культури та спорту ОДА

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *