Початок антикорупційних розслідувань стане сигналом для Європи – Ситник

Повноцінний запуск Національного антикорупційного бюро є однією з головних реформ для України, яка має бути реалізована.

Про це йшлось на зустрічі Директора НАБУ Артема Ситника з членами Комітету з парламентського співробітництва між Україною та ЄС, яка відбулась 5 листопада.

Під час зустрічі члени Європарламенту висловили підтримку процесу формування Бюро та відзначили, що для ЄС є важливою антикорупційна політика в Україні.

У свою чергу Директор НАБУ Артем Ситник зазначив, що Бюро повністю готово до розслідувань. «Ми відібрали перших 70 детективів, які пройшли програму тренінгів з вітчизняними та зарубіжними експертами, команду аналітиків, «спецназ». Вже 1 жовтня, як і планувалось, ми були готові розпочинати розслідування. На жаль, затягування процесу обрання антикорупційного прокурора не дозволило нам це зробити», – додав Директор Бюро Артем Ситник.

Він висловив сподівання, що до кінця місяця конкурсна комісія обере антикорупційного прокурора. «Ми хочемо розпочати розслідування», – додав Ситник.

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *